Joe and the Juice billede

Find kilder til Joe and the Juice

19.10.23
Afsætning og markedskommunikation EUX. Kilder til "Joe & the Juice"

Her eksempel på kilder du som EUX studerende kan kan bruge til en opgaverne EO2 og EOP.

Skab dig et overblik:

Her et bud på hvor du kan finde kilder af en god kvalitet om virksomheder når du skal udarbejde en opgave inden for afsætning og markedskommunikation. 

Når du skal løse en opgave er det en god idé at skabe dig et overblik. Nedenfor har jeg fundet nogle kilder jeg har fundet til dig om "Joe & the Juice"

Joe & the Juice:

Gå ind på "Joe & the Juice" hjemmeside og læs hva de skriver om sig selv. Under menuen "Discover our story" finder du en del information incl. Joe History. The manifest og Full press kit.

Du kan finde noget om "Joe & the Juice" på Wikipedia. Husk at tjekke kilderne inden du bruger dem. Her den danske Wikipedia om "Joe & the Juice" og her den engelske del af Wikipedia om Joe & the juice. Bemærk forskellen på de to artikler samt henvisningerne i disse.

Navne & Numre Erhverv:

Her finder du informationer om danske virksomheder. Du kan bruge "Navne & Numre" til at finde regnskaber, oplysninger om virksomheden, ejerforhold m.m. Du kan desuden finde ud af hvilke branche virksomheden er i, og på den måde finde ud af hvem der evt. er deres konkurrenter. Nedenfor linker jeg til lidt af det du kan finde i "Navne & Numre" om "Joe & the Juice"

Danmarks statistik:

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Du kan læse mere om Danmarks Statistik her.

Du kan finde alle mulige statistikker fra dst.dk samt statistikbanken som kan benyttes til opgaver. Her kan du eksempelvis møde "Gennemsnitsdanskeren" et sjovt overblik som dst.dk har sammensat ud fra en masse statistik.

Måske du kan benytte oversigtssiden  "Forbrugerprisindeks" fra dst.dk, samt tal fra Statistikbanken på Priser og forbrug - Forbrugerprisindeks. Du kan gemme tabellerne i mange filformater og vise diagrammer m.m.

Fx. kan man under "Nyt fra Danmarks Statistik" læse følgende forbrugerundersøgelse fra 2019. "Halvdelen af budgettet gik til bolig, mad og tøj". På posten fritid, restauranter mv. blev der brugt 161 kr.i gennemsnit....

Statistikbanken:

Prøv at gå ind i statistikbanken. I Bisnode søgte vi Joe & the Juice a/S" frem. Under stamoplysninger kan man se branchekoden: 563000 Cafeér, værtshuse, diskoteker. Denne kode kan vi bruge til at søge med i statistikbanken.

Her et link til FIKS44 i statistikbanken: Firmaernes køb og salg (detaljeret) efter branche (DB07) og beløb.

  • Tip: Gå ind i "Udvælg via søgning" og søge på 563000.
  • Når 563000 Cafeér, værtshuse, diskoteker kommer frem, skal du "Tilføj til valgte" og "Forsæt".
  • Gå til nr. 2 fane "Beløb" og vælg "Salg i alt" "Køb i alt".
  • Gå over under kvartal og vælg de perioder du ønsker.  Afslut med "Vis tabel".
  • Når du får tabelle frem får du mulighed for at lave nogle flotte grafiske præsentationer. Prøv dig frem. Bemærk også også kan gemme de tal du får i excel formater.

Hvis du er rigtig vild med statistikker, vil jeg råde dig til at oprette din egen profil i statistikbanken. Det er gratis og du kan efterfølgende gemme tabeller, klik her for at oprette dig som bruger.

Udenlandske statistikker:

Et andet godt råd. Hvis du er på jagt efter statistiker internationalt, så har dst.dk en oversigt med links hvor du finder international statistik idenfor bestemte emner. Her finder du en rigtig god oversigten over internationale statistikker som dst.dk linker til.

Faktalink

Jeg tager lige betalingsbasen Faktalinkd.dk med her. Ud over de mange oversigtsartikler med henvisninger til kilder i bøger, artikler og på nettet, så findes der også artikler som du måske kan bruge til inspiration til din opgave. Her nogle bud på til værktøjer til din opgave.

Hvad gør jeg hvis jeg vil skrive om en international virksomhed?

Her kan du læse mine bud på hvor du finder kilder til internationale virksomheder. 

Artikler og lidt e-bøger samt fysiske bøger:


Jeg har  fundet lidt e-bøger og fysiske bøger som du måske bruges til opgaven. Husk at bøger er godt til at få et godt overblik om et emne. Når det er fagbøger som disse, skal man ikke læse hele bogen, men orientere sig i indholdsfortegnelsen og bruge de afsnit som har relevans for dit emne. Bøger ser tilmed godt ud på en litteraturliste :-)

Når du søger artikler vil jeg anbefale du benytter Infomedia. Husk at benytte avanceret søgning og skift indstillinger i periode.

Nedenfor har jeg fundet et lille udvalg af  artikler du kan læse med det samme om  "Joe & the Juice" fra Infomedia, samt de omtalte e-bøger som måske også kan bruges som værktøj til teori m.m.

Gale in Context: High School

Er et godt sted at søge artikler, originale dokumenter, video osv. Artiklerne er på engelsk, og du kan finde masser af relevant informationer til dine opgaver. 

Her linker jeg til en søgning i Gale in Context: High School som omhandler "Joe & the Juice". Prøv at læse artiklen "Global Phenomenon Joe & The Juice opens 200th store"

Bibliotek.dk

Bibliotek.dk - Alle biblioteker på nettet. Få adgang til artikler, bøger, lydbøger spil m.m. 

Via. Bibliotek.dk kan du få adgang til Digital Artikelservice, hvor du kan få adgang til digitaliserede artikler fra trykte danske tidsskrifter.

"Samfundskontrakten : en danmarksrejse på jagt efter fremtiden" af Tue Mantoni (fysisk bog).

"Mig & Joe : en anderledes strategibog om Joe & The Juice"(fysisk bog)

Her en artikel du kan bestille digitalt via bibliotek.dk "Invester i det unikke : Tue Mantoni"

Materialer