Indmeldelse af børn og unge

Der skal udfyldes elektronisk samtykke for alle børn og unge under 18 år.

Selvbetjening - Elektronisk Samtykke for børn og unge

 
 
 

Regler

Her kan du læse mere om reglerne for indmeldelse af  børn under 18 år som bibliotekslåner på Billund Bibliotekerne og Borgerservice.
Bemærk at det er muligt at få indmeldt dit barn med elektronisk samtykke. Fordelen er forældre/ værge ikke behøver at møde op personligt op på biblioteket. Læs mere nedenfor.
 

Hvorfor samtykke:

Børn og unge under 18 år har ret til at låne, hvis en af forældrene eller en værge udfylder og underskriver elektronisk samtykke online med MitID. Det er derfor ikke muligt for børn, som er fyldt 15 år og har et MitID at oprette sig som låner på hjemmesiden.

Vi gør opmærksom på, at du som forældre/værge hæfter for gebyr eller erstatninger på barnets vegne.

Her kan du se arbejdsgangen:

  1. Forældre eller værge starter med  udfylde elektronisk samtykke med sit MitID
  2. I den betjente åbningstid vil et personale modtage og behandle det elektroniske samtykke. Efterfølgende vil personalet manuelt indmelde barnet som låner.
  3. Når barnet er indmeldt vil biblioteket kontakte dig pr. mail eller sms for at bekræfte at barnet nu kan benytte bibliotekets tilbud. 

Vil du allerede nu gerne melde dit barn ind? Klik her for at udfylde elektronisk samtykke for børn. 

 

Får mit barn udleveret et lånerkort efter indmeldelse?

Alle børn under 14 år, kan efter indmeldelse frivilligt få udleveret et hvidt lånerkort. Hvis du ikke ønsker dit barn skal have et hvidt lånerkort, er det i stedet barnets sundhedskort samt en pinkode der skal bruges ved udlån, fornyelser af materialer, brug af eReolen.dk, filmstriben m.m.

Du kan få det hvide lånerkort udleveret ved personalet næste gang du besøger biblioteket.

Alle børn over 14 år skal benytte deres sundhedskort samt pinkode ved udlån, fornyelser af materialer, brug af eReolen.dk, filmstriben m.m. 
 

 

Besked med Mail eller SMS:

 

Hvis dit barn oplyser en mailadresse eller mobilnummer, sender vi besked om reserveringer, påmindelser og hjemkaldelser pr. mail/sms. Hvis materialerne stadigvæk ikke bliver afleveret, sender vi en regning pr. brev.
 
Vi anbefaler, at børn under 18 registreres med forældres e-mail eller mobilnummer.
 
Det er forældres/værges ansvar at meddele biblioteket, hvis I skifter folkeregisteradresse, mailadresse eller mobilnummer.
 

Erstatningspriser:

 
Biblioteket betaler en høj pris for film og spil til computer og forskellige spillekonsoller. Det er denne pris, I skal betale, hvis noget skal erstattes. Gennemsnitsprisen er kr. 800 pr. spil eller film.