Taco Bell

Find kilder til virksomheden "Taco Bell"

07.03.21
Engelsk/ afsætning til EUX. Kilder til virksomheden "Taco Bell".

Her eksempel på kilder du som EUX studerende kan kan bruge til en opgaverne EO2 og EOP.

Skab dig et overblik:

Her et bud på hvor du kan finde kilder af  god kvalitet om en international virksomhed, når du skal udarbejde en opgave inden for engelsk/ afsætning.

Når du skal løse en opgave er det en god idé at skabe dig et overblik. Nedenfor har jeg fundet nogle kilder jeg har fundet til dig om  den internationale virksomhed "Taco Bell":

Gå ind på Taco Bell´s hjemmeside og se hvad de skriver om sig selv samt i deres faq samt Yum! financial reports.

Efterfølgende har jeg været inde i Gale School in Context og fundet nogle oversigtsartikler som kan give dig et godt overblik over Taco Bell samt andre konkurrenter.

Kilde: Oversigtsartikel om Fast food hvor Taco Bell bliver nævnt som eksempel. i Gale in context online collection.

Kilde: Oversigtsartikel om Fast food hvor Taco Bell bliver nævnt sammen med andre firmaer. Fra St. James Encyclopedia of Popular Culture.

Wikipedia om Taco Bell- husk at tjekke kilderne inden du bruger dem.

Bisnode marketprofile

Jeg nævner den lige også selvom du ikke kan finde noget om internationale virksomheder her. Måske du en anden gang skal finde informationer om  danske virksomheder. Du kan læse mere om Bisnode ved at klikke her. 

 

Til nogle af opgaverne skal du finde ud af noget om kultur og købsadfærd. Her kan du passende bruge statistikker.

Danmarks statistik:

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. . Du kan læse mere om Danmarks Statistik her.

Et andet godt råd. Hvis du er på jagt efter statistiker internationalt, så har dst.dk en oversigt med links hvor du finder international statistik idenfor bestemte emner. Klik her for at finde oversigten over internationale statistikker som dst.dk linker til.

Europa World Plus:

Indeholder oplysninger om 250 lande. Emnemæssigt spænder artiklerne fra politik og økonomi, statistik til religion og miljø. Artikler som omhandler landene bliver opdateret af fagfolk og er meget troværdige. Gode til at danne sig et overblik over et land, historien, befolkningsgrundlag, økonomi m.m 

Indeholder desuden statistiske  sammenlignende statistikker. Måske du kan finde nogle tal der kan bruges til at finde ud af købeadfærd m.m. på det amerikanske marked. Klik her for at logge på og  læse mere om Europa World Plus.

Faktalink

Jeg tager lige betalingsbasen Faktalinkd.dk med her. Ud over de mange oversigtsartikler med henvisninger til kilder i bøger, artikler og på nettet, så findes der også artikler som du måske kan bruge til inspiration til din opgave. Her nogle bud på til værktøjer til din opgave.

Hvad gør jeg hvis jeg vil skrive om danske virksomheder?

Der er rigtigt mange gode kilder, hvis du vælger at udarbejde en opgave om en dansk virksomhed. Her mit bud på hvor du finder  finder  kilder til danske virksomheder.

Artikler og lidt e-bøger samt fysiske bøger

Jeg har  fundet lidt e-bøger og fysiske bøger som du måske bruges til opgaven. Husk at bøger er godt til at få et godt overblik om et emne. Når det er fagbøger som disse, skal man ikke læse hele bogen, men orientere sig i indholdsfortegnelsen og bruge de afsnit som har relevans for dit emne. Bøger ser tilmed godt ud på en litteraturliste :-)

Når du søger artikler vil jeg anbefale at du benytter følgende betalings baser.

Infomedia

Gale in Context: High School

MasterFile Premier

Nedenfor har jeg fundet et lille udvalg af artikler du kan finde om virksomheden "Taco Bell", samt de omtalte e-bøger som måske også kan bruges som værktøj til teori m.m.

Materialer