Danmarks Statistik

Danmarks Statistik

Adgang
Fri adgang
Indeholder officiel statistik, som beskriver det danske samfund.

Om Danmarks Statistik:

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Deres opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

På dst.dk finder du Statistikbanken. Den indeholder officiel statistik, og har over 4000 tabeller, fordelt på 13 hovedemner, som beskriver det danske samfund. Statistikbanken er gratis at bruge og data kan downloades i mange filformater. Bemærk. Du kan GRATIS oprette en brugerprofil i Danmarks Statistikbank. En væsentlig fordel ved en brugerprofil, er at du får mulighed for at lave tabeludtræk på optil 100.000 tal ad gangen. Samtidig har du mulighed for at gemme dine udtræk under "Gemte tabeller", således at de udvalgte værdier ikke slettes, når Statistikbanken forlades.

Målgruppe:

Alle med interesse for statistik. Velegnet for studerende.

Hvad kan jeg bruge Danmarks Statistik til?

Dst.dk er en guldgruppe af oplysninger om det danske samfund. Du kan finde masser af tal og kommenterede statistikker og analyser som kan benyttes til opgaver.

Eksempler:

Analyser: 10 år efter krisen ramte: Hvordan har dansk økonomi klaret sig sammenlignet med de to seneste tilbageslag?  Hvordan gør det udsatte børn og unge?  og mange andre analyser, du kan se en oversigt her.

Hvis du ønsker et overblik over emnet overvægt har dst.dk udarbejdet en side med masser af henvisninger til statistikker på relevante hjemmesider i Danmark og udlandet. Du kan se oversigten her.