Hvem er vi

Vil du gerne vide lidt mere om Billund Bibliotekerne og Borgerservice? Hvad vi laver, vores fysiske rammer, vores materialer, udlån og hjemmeside?

Billund Bibliotekerne og Borgerservice er din fælles indgang til det offentlige i Billund Kommune

Her kan du se, hvem vi er, og hvor du finder os: 


 
Billund  Bibliotekerne er en del af kulturområdet i Billund Kommune og spiller en aktiv rolle i det lokale kulturliv som kommunens største kulturinstitution. Biblioteket er indgangen til kultur, viden, information, oplevelse, vejledning og læring for kommunens borgere.
 

På bibliotekerne kan du få hjælp til:

  • Finde bøger, film, spil, artikler, musik og meget mere.
  • Vi hjælper dig med, at finde de informationer du søger, og vejleder gerne i søgninger på internettet.
  • Vi skaffer gerne materialer fra andre biblioteker. 
  • Du kan benytte alle bibliotekerne i den betjente og selvbetjente åbningstid. Du kan finde de betjente og selvbetjente åbningstider under de enkelte biblioteker.
  • Bemærk: Det er kun på Magion Biblioteket og Billund Biblioteket, at der er betjente åbningstider, hvor du kan få hjælp af uddannet personale. 
  • Vi vejleder dig i, hvordan du skal bruge selvbetjeningsløsninger, samt hvordan du bruger din digitale postkasse.
 

På Borgerservice kan du få hjælp til:

  • NemID, MitID, Digital Post, pas, kørekort og meget mere. 
  • Bemærk: Du skal til Borgerservice på Magion Biblioteket, hvis du skal have pas eller kørekort. Du kan ikke få det i Billund.
 

Om hjemmesiden:

Når du skal finde bøger, film, spil og meget mere

billundbib.dk er Billund Bibliotekernes hjemmeside. 

Hjemmesiden formidler bibliotekets tilbud og services, blandt andet information om arrangementer og praktiske oplysninger: adresser, åbningstider, takster og regler. Hjemmesiden er bibliotekets indgang til materialer, services og informationer, samt indgang til lokale, nationale og internationale ressourcer.

Hjemmesiden giver dig adgang til bibliotekets materialebase med mulighed for at søge, bestille, forny og se status for lån.

Bibliotekets  hjemmeside er en del af Det Digitale Folkebibliotek (DDF). Samarbejdet skal styrke bibliotekernes mulighed for at håndtere og formidle elektroniske medier såsom e-bøger og andre netbaserede materialer. Det Digital Folkebibliotek (DDF) er et samarbejde mellem staten og 96 af landets 98 kommuner. Samarbejdet omfatter udvikling, indkøb, drift og support på det digitale område.
 
Hjemmesiden er baseret på en fælles  platform og indeholder fælles hosting, vedligeholdelse og support. Bibliotekerne står selv for alt redaktionelt indhold som nyheder, arrangementer og faktuelle sider, men udvikler i fællesskab nye features. 
 

Når du skal finde noget om Borgerservice

billund.dk/borgerservice er en del af Billund Kommunes hjemmeside.  

Her kan du kan finde frem til, hvilke services borgerservice kan hjælpe dig med. Du får samtidig mulighed for, at finde frem til alle de andre services kommunen kan hjælpe dig med. Eksempelvis åbningstider på genbrugspladsen, hvis du skal melde dig  ledig, eller melde flytning samt en masse andre selvbetjeningsløsninger.

Dvs. du finder borgerservice online på kommunens hjemmeside og fysisk på Magion Biblioteket og Billund Bibliotek.

For at gøre det nemt for dig, kan du finde åbningstider, og  hvor du finder borgerservice på billund.dk og billundbib.dk