Danske soldater

Fagbøger, artikler og film - Danmark i krig og konflikt 1940 til i dag

22.01.21
Her finder du en masse kilder du kan benytte til din DHO

Her finde du mine bud på hvor du kan finde kilder af god kvalitet til emnet "Danmark i konflikt 1940 til  idag". Kilderne er med fokus på Danmark og danske soldater med baggrund for nedenstående krige:

  • 2. verdenskrig
  • Irakkrigen
  • Krigen i Afghanistan

Husk, når du skal skrive en DHO skal du nogen gange bruge enten noveller, digte eller romaner. Klik her for at finde "Noveller og digte og romaner - Danmark i krig eller konflikt".

Skab et overblik

Når du skal løse en opgave, er det en god idé at skabe dig et overblik. Til en DHO kan jeg varmt anbefale nedenstående kilder:

Hjemmesiden danmarkshistorien.dk har nogle rigtigt gode temaer med masser af kilder. Jeg har fundet nogle rigtigt fine artikler du kan bruge fra deres hjemmeside:

Hvidstengruppen, 1943-1944

Besættelsen, 9. april 1940

Den danske deltagelse i Irak-krigen, 2003-2007

Danmark i krig 1991-2011

Du kan naturligvis bruge Wikipedia, men husk at du skal  tjekke kilderne ekstra grundigt. Nedenfor har jeg fundet nogle kilder du fint kan bruge til en DHO fra Faktalink.dk samt fra lex.dk.

Film

Der er ikke noget som en god dokumentarfilm. Nedenfor kan du finde lidt film fra Filmstriben.dk samt "Filmcentralen for alle" samt danmarkshistorien.dk

Fra danmarkshistorien.dk

Danmark i krig 1991 til 2011 - den aktive krigsdeltagelse

Kampen om historien

Danmark i FN

Artikler:

Når du søger artikler vil jeg anbefale du benytter Infomedia. Husk at benytte avanceret søgning og skift indstillinger i periode.

Nedenfor har jeg fundet et lille udvalg af  artikler du kan læse med det samme, hvis du husker at logge på billundbib.dk. Nedenstående søgninger er afgrænset til at omhandle de forskellige krige og den danske krigsdeltagelse.

Klik her for at finde artikler om Irakkrigen.  og her et link til artiklen "Krigsrapport er det tætteste, Danmark kommer på at få det fulde billede af Foghs rolle op til Irakkrigen"

 

Klik her for at finde artikler om krigen i Afghanistan. 

Klik her for at finde artikler om 2. verdenskrig med afsæt i danske soldater.

Artikelserie: "Besættelsen 75 år efter"

 

Fagbøger

Husk at bøger er godt til at få et godt overblik om et emne. Når det er fagbøger som disse, skal man ikke læse hele bogen, men orientere sig i indholdsfortegnelsen og bruge de afsnit som har relevans for dit emne. Bøger ser tilmed godt ud på en litteraturliste :-)

Der findes rigtigt mange bøger om 2. verdenskrig, her  linker jeg til fagbøger om besættelsestiden i Danmark.

Jeg har fundet en masse fagbøger i fysisk form samt som e-bøger frem om 2. Verdenskrig, Irakkrigen og krigen i Afghanistan, som omhandler den danske krigsdeltagelse, se og bestil titlerne nedenfor.

Materialer