youtubere i børnebøger

Youtubere i børnebøger

27.04.22
Når youtubere skriver børnebøger...

Der er efterhånden rigtig mange youtubere, der har kastet sig over bøger til børn. Hvilket er dejligt for os forældre, for det bliver næsten ikke nemmere at lokke børn til at læse, end hvis deres yndlings youtubere siger "læs denne bog, for den har jeg skrevet". 

Vi har samlet en stak børnebøger, som alle har kendte danske youtubere i hovedrollerne. 

Niki Topgaard

Niki Topgaard er kendt for at have sin egen youtube kanal, der er fyldt med sjov underholdning såsom "Udfordrings-Fredag", "Brødrene Fjeldsted" og meget mere. 
I flere af hans video optræder "Den hjemsøgte bamse" og bamsen har også en hovedrolle i hans bøger. 

Niki Topgaard har sammen med forfatteren Jacob Kristoffer Andersen skrevet flere bøger. I serien "Niki Topgaard og vennerne" tager Niki på tur med venner kendt fra youtubekanalen, men bamserne forsøger hele tiden at nakke dem. 
Bogen "Bamser, bomber og brødristere" er for de lidt ældre børn, men igen har bamserne vilde planer med Niki. 

Naja og Morten Münster

Naja og Morten er henholdsvis lillesøster og storebror i Danmarks nok mest kendte youtuber-familie. 

Naja Münster er også hovedpersonen i en lang række letlæselige bøger med samme navn. Naja og hendes familie bliver udsat for de mest skøre ting igennem bøgerne og en ting er helt sikkert, det går ikke stille for sig. Bøgerne kan læses selvstændigt fra ca. 8 års alderen, men er også gode til højtlæsning. 

I Morten Münsters bøger er det egentlig hans hund Bubbi, der er hovedpersonen. En dag finder Morten nemlig en talende hund, som beder ham om at hjælpe sig. Mange børn vil kunne genkende hunde Bubbi fra Morten Münster videoer på Youtube. Serien består af i alt 3 bøger og kan læses af de 9-13 årige.  

ComKean og Den Mandige Elg

De fleste Roblox-spillere kender ComKean alias Charly Baasch og Den Mandige Elg alias Daniel Brandt. Begge er nemlig ihærdige Roblox-spillere på deres youtubekanaler. Det sker endda, at de spiller sammen i videoerne. 

I ComKeans bog er det faktisk hans kat, Simba, der har hovedrollen. Simba er nemlig kommet til at stikke af og skal derfor forsøge at finde hjem til ComKean igen. Kan læses selvstændig fra 9-12 år, men er også velegnet til højtlæsning. 

Bøgerne om Den Mandige Elg er letlæsningsbøger og handler om Elg, der kommer i forskellige skøre situationer. De er på lix 10 og kan læses af de 7-8 årige. 
Ud over de lette bøger, er der udkommet "En elgtastisk sommerferie", som kan læses af de 10 -12 årige. Her er Daniel på ferie i Sverige, hvor han hurtigt bliver venner med en elg. 

RobinSamse

Bag navnet "RobinSamse" gemmer der sig kæresteparret Robin og Samrita. På deres youtubekanal spiller de forskellige computerspil og laver sjove videoer. 

I bøgerne om RobinSamse kommer de to hovedpersoner ud på forskellige klassiske eventyr, som f.eks. en tur til Skatteøen eller en rejse til jordens indre. Bøgerne kan læses af de 8-12 årige og det er faktisk Samrita selv, der har illustreret bøgerne.