Anne anbefaler

27.03.24
Månedens børnebog – April 2024

Danseskolen Stardust – Ninjadanseren Bertie

af Louise Zanni

Bertie Black er ikke nogen helt almindelig pige – I sin fantasi er hun faktisk en Ninja! Hun kan klatre lydløst rundt i træer, lave seje Ninja-moves, og skriver hemmelig Ninja-dagbog. Berties forældre er blevet skilt, og hun er modvilligt flyttet til Blomstervænget med sin far, samt sin nye ”falske” mor og lillebror.

Heldigvis er der i det mindste et piletræ i den nye have, hvor man kan have sit Ninja-skjul, og tænke tilbage til sommeren – dengang alt var godt, luften var varm og duftede af popcorn, og Bertie havde set en balletforestilling i parken, sammen med sin mor. Bertie ville ønske, at alt var som før…

Lyden af balletmusik fører en dag Bertie til danseskolen Stardust, som ligger på den anden side af vejen. Lyden, som er den samme musik, som til den balletforestilling hun havde set sammen med sin mor, er lokkende! Bertie kan ikke lade være med at lade sig rive med, og begynder at danse i det tomme danselokale. Men hun bliver opdaget af Madame Martine – lederen af danseskolen! Bertie har lyst til at lave et Ninja-forsvindingsmove, men Madame Martine beder Bertie om at blive, og endda spille med i danseskolens næste forestilling, da hun tydeligvis har talent!

Der er bare et problem – Ninjaer danser IKKE!  Tør Bertie tage springet, og forene Ninja-moves med dans, og måske finde nye venner og en helt ny interesse på samme tid?

Ninja-danseren Bertie er første bog i serien om Danseskolen Stardust, og de forskellige elever, som går der, som hver rummer en unik personlighed. Bogen er rigt illustreret med flotte tegninger, der spiller ind i historiens handling. Bogen omhandler temaer som venskaber, søskendekonflikter og at finde sig selv i en ny livssituation, og anbefales til børn fra 10 år.