Filmstriben

Se film på filmstriben med point

01.06.21
Når du ser en film på Filmstriben har du nu 20 point at se film for. Læs mere her.

Hvorfor benytter biblioteket et pointsystem til Filmstriben?

Det nye pointsystem skal tilgodese de korte film, og give dig mulighed for at vælge hvad du vil se. Før har du kunne se 5 film pr. måned på Filmstriben. Fra d. 1. juni 2021 har du hver måned 20 point at se film for. Det giver dig en fleksibel mulighed for at vælge mellem forskellige typer film.

Nedenfor kan du se hvad hver film koster dig i point:

  • Film og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point.
  • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point.
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point.
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point.

Her to tænkte eksempler. Hvis du er vild med korte animationsfilm, til 1. point så kan du i princippet låne 20 film på en måned. Hvis du hellere vil se almindelige spillefilm, så kan du se 5 pr. måned.

Kan jeg overføre mine point til næste måned?

Nej, desværre. Filmstriben bliver nulstillet hver måned.

Hvad er Filmstriben?

Kender du ikke allerede Filmstriben, så læs mere her om det spændende tilbud med kortfilm, dokumentarer og spillefilm for både børn og voksne, fra Det Danske Filminstitut. 

Jeg har ikke brugt alle mine point - men Filmstriben virker ikke?

Filmstriben er lige som en bil som kan løbe tør for brændstof eller batteri. Biblioteket afsætter hver måned et beløb til servicen og når disse er brugt kan du risikere at du får afvist at gennemføre et udlån på en film. Desværre oplever vi tit at Filmstriben går tør i slutningen af hver måned.

Biblioteket beklager meget, at vi grundet nedskæringer, har været nødsaget til at reducere i antallet af film du kan låne pr. måned.