Tornado

Klimakatastrofer i litteraturen

28.06.23
Orkansæsonen er startet. Et vejr fænomen, der ligesom tørke, oversvømmelse og andre natur- og klimakatastrofer danner ramme om et hav af nervepirrende krimier og tankevækkende romaner.

Orkansæsonen er startet. Et vejrfænomen, der ligesom tørke, oversvømmelse og andre natur- og klimakatastrofer danner ramme om et hav af nervepirrende krimier og tankevækkende romaner.

Klimakatastrofer i krimi- og spændingsbøger

I krimi- og spændingsbøger er natur- og klimakatastrofer ofte et element, som giver ekstra intensitet og tempo til plottet. Det kan du bl.a. opleve i spændingsklassikeren ”Orkanen” af Desmond Bagley, i ”Skybrud” af Erik Amdrup og i ”Stormvarsel” af Klaus Thodsen.

Klimkatastrofer på spidsen

I andre bøger er den globale klimakrise sat på spidsen i dystopiske fremtidsfortællinger. ”Himlen over i morgen” af Ida-Marie Rendtorff, ”Selv hvis alt forsvinder” af Jens Liljestrand og ”Blå” af Maja Lunde er tre nævneværdige og interessante eksempler herpå. Og selvom disse apokalyptiske fremtidsfortællinger måske ikke er helt realistiske, får de os som læsere til at forestille os, at verden kan forandre sig, hvis vi ikke passer bedre på vores jord.

 

Find flere e-bøger, netlyd-bøger samt fysike bøger med klimakatastrofer i listen her.

 

 

 

 

Materialer