De store forfattere - Halfdan Rasmussen

Følger du også med i anden sæson af DR programmet ”Mick Øgendahl og de store forfattere”? Og er du blevet nysgerrig på Halfdan Rasmussen? Så har vi fundet et udvalg af bøger af og om Halfdan Rasmussen frem til inspiration.

Halfdan Rasmussen (1915-2002) er nok mest kendt som forfatteren bag "Halfdans ABC", som vi alle har stiftet bekendtskab med i løbet af vores barndom eller sammen med børn og børnebørn. Vi kender alle de mange rim illustreret med Ib Spang Olsens fantasifulde og stemningsfyldte tegninger. Mens Halfdan Rasmussen primært er kendt for sine humoristiske digte dels børnerimene men også hans ”Tosserier” skrevet til voksne, så skrev han også andet. Digteren havde en mere alvorlig side, som også kom til udtryk i hans digtekunst.

Halfdan Rasmussen var stærkt politisk engageret, og under Anden Verdenskrig var han modstandsmand. Efter krigens afslutning udgav han digtsamlingen ”Digte under Besættelsen”, digtene blev først trykt under besættelsen i illegale blade. Her kaldte han til modstandskamp. Efter krigens afslutning fortsatte Halfdan Rasmussen sin politisk motiverede digtning. Hvor han bl.a. kommenterede på konflikten mellem øst og vest og menneskelig ulighed.

Materialer