Vi skulle have været løver
Anne anbefaler teenageroman om køn, identitet
Af Rikke Beck Walther


Vi skulle have været løver
Af Line Baugstø
Malin går i 7. klasse. Hun har en rigtig sød familie, er glad for at gå til fodbold, men hun savner én ting i sit liv: en rigtig hjerteveninde. I klassen er der begyndt at opstå klikker, nogle af pigerne er begyndt at bagtale andre, og Malin føler ikke rigtig hun kan følge med i ræset med make-up, mode og sladder.
En dag starter der en ny pige i klassen – Leona. Selvom Leona til en start virker meget genert og indelukket, vil Malin virkelig gerne prøve at blive veninder med hende. Hvem ved, måske kunne Leona blive lige den hjerteveninde Malin har gået og ønsket sig?
Men noget er ikke helt, som det burde være. Malin kan mærke, at der er noget, Leona holder skjult for hende, og nogle af de ting Leona siger passer ikke helt sammen med de historier hun fortæller i klassen. Malin gør sit bedste for at lære Leona at kende, men hele tiden er det som om, der er er en eller anden hemmelighed, som Malin ikke må få at vide.
Hvad er det Leona ikke tør dele? Og hvorfor?
Hele Malins verden ramler sammen en dag, hvor pigerne i klassen opdager Leonas hemmelighed, og det sætter gang i en hel lavine af sladder, misforståelser, skænderier og bagtaleri, som virker helt uoverskueligt at få redt ud.
Malin må nu beslutte sig for, om hun kan finde modet til at støtte sin nye veninde og stå imod presset fra resten af klassen.
”Vi skulle have været løver” er en letlæst, men samtidig en højaktuel teenageroman om køn, identitet og at turde stå ved, hvem man er. Den anbefales til læsning på egen hånd fra 12 år og op.