6 bogforsider på grå baggrund

Månedens bøger på Billund Bibliotekerne

01.07.21
I juli har vi på bibliotekerne 6 gode bøger klar som månedens bøger.

I juli har vi på bibliotekerne i Billund og Vorbasse tre gode bøger klar som månedens bøger.

 

 

 

Miss Island af Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir har skrevet endnu en lille pragtfuld roman. Hun har tidligere vundet Nordisk råds litteraturpris for romanen Ar, og Miss Island er helt på højde med den.

Miss Island foregår i 1960-erne i Reykjavik og vi følger den unge kvinde Hekla, der flytter til byen med en drøm om at blive forfatter. Men da kvinder som udgangspunkt ikke kunne blive forfattere på den tid, bliver hun mødt med skepticisme.

Hekla er en smuk ung kvinde, og hun bliver i stedet opfordret til at stille op i en skønhedskonkurrence. 

Miss Island er skrevet med den samme varme og humor som Auður Ava Ólafsdóttirs andre bøger, og bogen giver et helt fortryllende indblik i livet på Island i 60érne.

Det vi tænker på inden vi falder i søvn af Rasmus Barud Thomsen

Søvn er et emne, der fylder meget for mange af os. Dels at få børnene til at falde i søvn og dels at få sovet nok selv. 

I denne bog fortæller en række kendte personer – bl.a. politikere og mediefolk – om deres søvnmønster, hvilke problemer de har med at sove, og hvordan de prøver at løse dem. 
Indimellem er der fakta-afsnit med gode råd fra forfatteren, som selv er freelance-journalist. Det enkleste råd er at lade være med at kigge på en skærm, lige indtil man skal sove. Det mere komplicerede er at undgå at lade alle mulige bekymringer køre rundt i hovedet. Der er bestemt konstruktive råd, selv om de nok er lettere at give til andre end at følge selv. Bogen er ganske let at læse. 

Hug og Nas – en historie om hulemænd af Alastair Chisholm og David Roberts

Hug og Nas er to hulemænd, der bor i hver deres hule. Men den ene har en større hule end den anden og sådan begynder en kamp om hele tiden af have det største, flotteste og bedste. Den ene får lagt vand ind i hulen, og så opfinder den anden ilden.

Herefter opfinder de senge og møbler og endda biler. Hulerne bliver til huse, som igen bliver til slotte. Alle deres ting bliver stablet i to kæmpestore bunker. Men en dag begynder den ene bunke at vælte, og så skal de to hulemænd til at finde ud af hvad det er der betyder noget her i livet.

Hug og Nas er en rigtig sjov billedbog for de 3-7-årige.
 

I juli har vi på bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme tre gode bøger klar som månedens bøger.

 

 

Oplyst af Tara Westover

Denne bog er skrevet som roman, men bygger i høj grad på forfatterens eget liv. Og hvilket liv! Bogen gør et meget stærkt indtryk og er fantastisk velskrevet. 

Pigen Tara og hendes brødre bliver udnyttet af deres fanatiske og sadistiske far, mens moren giver indtryk af nogle gange at være på deres side, men altid følger faren i den sidste ende. De lever på landet i det vestlige USA og holder sig helt for sig selv bortset fra at gå i mormonkirken.

Børnene kommer ud for de mest vanvittige ulykker og skader på farens skrotplads og får aldrig nogen rigtig undervisning. 

Tara og den ene af brødrene lærer sig selv at læse og studere og kommer senere i skole, hvor de klarer sig, selv om de er voldsomt langt bagefter. En anden bror er flere gange ved at dræbe søsteren, fordi han slet ikke kan styre sit temperament. 

Man læser bogen med livet i hænderne.
 

 

Anja C. Andersen: En lille bog om månen

Nej, denne Anja Andersen er ikke håndboldspiller men professor i astrofysik og har modtaget priser for sin evne til at formidle det svære men spændende stof fra sit fagområde. 

I korte kapitler med tegninger og fotos fortæller hun alt om månen, dens dannelse og udvikling og dens indvirkning på jorden, f.eks. ved tidevandet. Måneformørkelser forklares ud fra månens bevægelse rundt om jorden. Vi hører selvfølgelig også om de mange raketter, som mennesker har sendt til månen for at udforske den. Myten om at der slet ikke har været mennesker på månen, og at billederne fra Apollo-rejserne er lavet i et studie, bliver modbevist som den konspirationsteori, det er. En dejlig bog for alle, der interesserer sig for himmelrummet. 
 

Ottos ikke-noget historier af Lars Daneskov

Ottos ikke—noget historier er en række små selvstændige historier om drengen Ottos liv. Lige meget hvor spændende en dag har været, er der altid sket ”ikke-noget” når far eller mor spørger. ”Ikke-noget” bliver foldet ud til en hel masse hverdagsagtige, men dog noget overdrevne oplevelser.

Ottos-ikke noget historier er Lars Daneskovs anden bog om den lille Otto. Den kan dog sagtens læses, selvom man ikke har læst den første.

Bogen er helt fantastisk til højtlæsning for de ca. 5-8-årige.