Billund Bibliotek efter 21 maj 2016
Billund Bibliotek

FAQ om Billund Bibliotek

24.05.16
Billund Bibliotek som også rummer Borgerservice er blevet renoveret. Åbningsdagen var lørdag d. 21. maj 2016. Nedenfor finder du billeder samt en masse facts om det renoverede bibliotek.

Hvorfor har I renoveret biblioteket?

Børnekultur er et prioriteret indsatsområde i Billund Kommune for realisering af visionen om Børnenes Hovedstad. I den forbindelse har Byrådet besluttet, at Billund Centret skal være et ressourcecenter for børnekultur og skabe rammer for børns kulturelle oplevelser, aktive kulturproduktion og kreative læring i Billund Kommune. Første etape i denne udvikling er en modernisering af Billund Biblioteket og Borgerservice.

Hvem er arkitekten?

Svar: Rosan Bosh Studio har tegnet det nye bibliotek. Valget faldt på dem fordi de arbejder i krydsfeltet mellem kunst, design og arkitektur. De står bl.a. bag den unikke totalindretning af Hjørring Bibliotek.
Hvor meget har det kostet og hvem har betalt?
Svar: Det har kostet 7,3 millioner kroner og det var det budgetteret til. Kommunen og Ole Kirk Fonden har betalt hver en halvdel.

Hvorfor er det kun til børn?

Det nyindrettede bibliotek er bestemt ikke kun for børn. Det er for alle og der er plads til alle aldersgrupper. 

Er der selvbetjent åbent nu?

Svar: Ja, der er åbent med selvbetjening fra kl. 7 om morgen til vi åbner med betjening og fra vi lukker med betjening til kl. 24. Du bruger dit sundhedskort/lånerkort og kører det igennem kortlæseren ved døren i den ubemandede åbningstid. 


Hvor lang tid har det taget at bygge om?

Det har taget 6 mdr. at renovere. Fra december 2015 til maj 2016. Vi startede allerede i 2013 med de indledende forberedelser.

Hvem er leverandørerne?

Specialinventar: Inventarsnedkeriet A/S
Reoler: Lammhults Biblioteksdesign A/S
Bogautomat + historiepanorama: Redia A/S

 

Billeder af Billund Bibliotek

Billund Bibliotek efter renoveringen maj 2016

 

Billeder af Billund Bibliotek

 

Materialer