Månedens Billund og Vorbasse

Månedens bog i Grindsted og Sdr. Omme

02.07.19
I juli har vi på bibliotekerne i Grindsted og Sdr. Omme tre nye bøger klar som månedens bøger.

Som et muldyr der bringer flødeis til solen af Sarah Ladipo Manyika

Denne korte roman handler om Morayo Da Silva. En livsglad 74-årig kvinde, der nu er bosat i San Francisco efter at have boet mange år alle mulige steder på kloden. Hun elsker alle de kulturer, hun har mødt gennem sit liv, og går glædeligt klædt i de mest farverige klæder herfra. Hendes alder er bare et tal, og hun har ikke mange venner på sin egen alder. Der bliver flirtet lidt med de mænd hun møder, og igen er alderen ikke altid en stopklods. Hun er en karakter man hurtigt kommer til at holde af, for man kan mærke hvordan hun bare nyder livet og er fri. Et uheldigt fald gør hende pludselig sårbar, og så må hun hente hjælp hos venner og tilfældige bekendtskaber.
Bogen er hurtig læst, hvilket gør den perfekt til de fleste, der bare ønsker noget let. Men bogen giver en masse tilbage, da fortællingen er varm, og man ikke kan undgå at smile over Morayo. En velskrevet feelgood-roman, der kan læses som en hyldest til livet og mangfoldigheden, men har den har dog også kant og samfunds kritisk alvor. 

Dansk fodbolds sande guldalder af Michael Kjærbøl

Denne bog rummer fortællingen om et sandt fodboldeventyr der varede fra 1898 til 1920. Fortællingen om en epoke hvor dansk fodbold tilhørte den absolutte verdenselite. En periode hvor alle andre fodboldnationer så op til den danske måde at spille på. En landskamp i København var en sikker dansk sejr – uanset modstanderen.
Michael Kjærbøl fortæller en næsten glemt historie, som bestemt er værd at hente frem fra gemmerne. Det er både pudsigt og interessant at læse om fortidens glemte helte, om hvordan de spillede, hvem de bankede, og hvordan presse og den øvrige omverden forholdt sig til holdet. Michael Kjærbøl har et klart budskab med bogen: ”Vi er alt for dårlige i Danmark til at huske på historiens lærdom. De gamle helte går i glemmebogen, når deres stjerner på arenaen slukkes, og det er trist og ufortjent. ”
Læs denne bog et århundrede efter begivenhederne og bliv stolt og imponeret!

Åbn ikke denne bog af Andy Lee

Det løjerlige lille blå monster i denne bog vil ikke have du læser hans bog. Og det får jo de fleste nysgerrige sjæle til at gøre det alligevel. I starten regner han naturligvis med at du kom til at gøre det ved et uheld, men for hver side du bladrer videre, bliver han mere og mere hidsig. Monsterets humør bliver flot understøttet af både den sjove og vilde tekst og de flotte illustrationer. 
Bogen er skrevet af den australske komiker Andy Lee, og den var tænkt som en gave til hans niece. Bogen viste sig dig at være sjov nok til at forlagene hev den frem og fik den udgivet i mange forskellige lande. Den har med rette opnået bestseller status i mange lande.

Materialer