Månedens Grindsted og Sdr. Omme
Månedens Grindsted og Sdr. Omme

Månedens bog i Grindsted og Sdr. Omme

05.09.18
Fra september udvider vi konceptet med Månedens bog. Ud over at vi sætter en spænende roman frem, kommer der nu også en fagbog og en børnebog i fokus.

I Magion biblioteket i Grindsted og på biblioteket i Sdr. Omme starter vi op med en historisk roman, en humoristisk fagbog og en sød og varm børnebog:

Dansen af Anna Hope

På et sindssygehospital i England i 1910 møder vi Ella og John. Ella er blevet indlagt efter at have smadret en rude i den fabrik, hun har arbejdet på, siden hun var otte år gammel. John er kommet på kroniker-afdelingen på samme hospital på grund af langvarig melankoli og regner ikke med at se friheden igen. En gang om ugen mødes de mandlige og de kvindelige patienter til en dans i en storslået balsal. Her mødes Ella og John, og de begynder atter at få øjnene op for, at der mere til livet end hvad de møder inden for hospitalets mure.
”Dansen” er en dybsindig roman, som fastholder læseren fra start til slut. Ud over at være på bibliotekerne er den også tilgængelig som både e-bog og lydbog på e-reolen.

Fars fede kur, af Ole Rasmussen og Henrik Duer

Denne bog kan man sagtens læse, selv om man hverken er mand eller far eller trænger til at tabe sig. 
Den er først og fremmest sjov, samtidig med at kuren med motion og sund kost er ganske saglig. 
Faren er journalist Ole Rasmussen fra Politiken – især kendt fra satirespalten At Tænke Sig. Han er blevet ekstra overvægtig efter sit rygestop. Henrik Duer er træningsfysiolog og har lavet TV-programmer og bøger om at komme i form. 
Første kapitel hedder ”Vi fede kan også blive vrede”, og her gentager Ole alle de mere eller mindre sjove og meget fornærmende kommentarer, som han fik om sit omfang, da han startede på egen hånd i et fitnesscenter. 
Bogen er gavmildt forsynet med Roald Als’ morsomme tegninger, og de konkrete gode råd fra træneren ses i gule faktabokse. 

En sødmefuld sommer i Mumleby af Elvira Fragola

Vera fra Anemonevej og Astrid fra Brombærstien er bedste venner. Sammen med Anker, Marvin og de andre børn fra Mumleby finder de på alverdens sjove ting. 
Mumleby er verdens hyggeligste sted, fyldt med eventyrlige sagn og historier. Et sted fuld af leg, oplevelser, gode historier og endnu bedre venner. Der er solbrune ben, sommerferie og lange lyse nætter i Mumleby.

Bogen er en del af en serie på fire bøger om årstiderne i Mumleby. Den emmer af nostalgi, hygge og tid til fordybelse og sender tankerne hen på ”Alle vi børn i Bulderby” men med opfordring til selv at lege med, da den er spækket med opskrifter og forslag til aktiviteter både ude og inde. En dejlig bog fuld af hjertevarme feel-good historier og smukt illustreret med fine stemningsfulde tegninger.

Materialer