Månedens Grindsted og Sdr. Omme

Månedens bog i Billund og Vorbasse

01.08.19
"Swing time" er månedens skønlitteratur, "Ondskabens filosofi" er månedens fagbog og månedens bog for børn er billedbogen "De nye naboer".

Swing time af Zadie Smith 

I 1982 mødes to 7-årige piger til en dansetime. Smukke lille Tracey med proptrækkerkrøller og et unikt dansetalent og vores noget mere ordinære fortæller med krus og en evigt opadstræbende mor. De to piger bliver en del af hinandens liv på godt og ondt, og vi følger dem gennem barndom og ungdom, gennem venskab og uvenskab, nogle gange tæt på hinanden nogle gange med hinanden i yderste periferi. Et smertefuldt brud i starten af 20´erne gør at deres venskab aldrig genoptages men heller ikke glemmes og senere i livet krydses deres veje igen og minder dem om, at fortiden er svær at frigøre sig fra. 
Bogen er en fornøjelig og skarpt observeret samtidsroman skrevet med forfatterens sædvanlige sproglige overskud. Det er en fortælling om dans, swing og menneskelige relationer og de tilfældigheder, der former vores liv.

Ondskabens filosofi af Lars Fr. H. Svendsen

Ondskabens filosofi er en fagbog der tager fat i begrebet ondskab. Den omdefinerer ondskab fra et begreb, der findes i teorien og filosofien til at være et praktisk problem af moralsk og politisk karakter. 
Forfatteren er en norsk filosof, som har skrevet andre lignende bøger, fx kedsomhedens filosofi, arbejdets filosofi og ensomhedens filosofi. Alle bøger som tager store begreber op og vender og drejer dem på alle tænkelige måder.

De nye naboer af Sarah McIntyre

En herlig billedbog om at frygte det værste og blive glædeligt overrasket. Da de andre dyr i opgangen hører, at der er flyttet rotter ind i kælderen, pisker de en stemning op – bortset fra de søde kaniner, der tænker godt om alle. Det bliver værre og værre ned ad trappen, men det viser sig at fremmedfrygten var voldsomt overdrevet. Rotterne er lige så nysselige som de andre dyr og har lavet kage til deres nye naboer.

 

Materialer