Læsehipsteren

29.06.21
Grib bøllehat og retrosolbrille: der skal flashes læse-bling

Du dømmer en bog på dens cover, og du dømmer et menneske på hvilken bog eller hvilken kaffe, det sidder med. Du vil gerne flashe din bog, der ikke bare skal være flot, men også signalere et bredt spektrum af virkelig smalle, hotte eller brainy temaer.

Du er typen, der går i en stor bue udenom de store forlags bestsellere og du vil hellere ses med en gammel kultbog end en smartphone. Du er Læsehipsteren.

Ben Lerner: Topekaskolen

En lækker og hypet udgave af den store amerikanske roman - en bog med den tæskebrainy psykologsøn Adam, der brillerer som debattør, rapper og poet i hovedrollen. Men også en fortælling om hans forældre og deres ungdom, omgangskreds og store faglighed. Om piller og samtaler, sprogets magt og afmagt, knitrende modems og insisterende fastnettelefoner. En bog så klog og dragende, at din egen virkelighed kan synes en smule banal.

Roberto Bolaño: 2666

Roberto Bolaño udtrykker følelsen af uundgåelig apokalypse så blændende og indtagende, at læsningen på skift føles som pulp, poetik og profeti. ‘2666’ er en af de mest omtalte bøger på over 1000 sider i nyere tid - en bog med myriader af historier om civilisation, kvindemord, korruption og mystiske forfattere.

Vil du hellere arbejde på din indre ro end dit ydre image? Så er du måske den eftertænksomme.

Vil du ikke bare virke forskellig fra andre privilegerede, men gøre en forskel for andre mennesker? Så er du måske den engagerede.

Er du faret helt vild i dit sommerlæsebehov? Tag et gensyn med oversigten over de mange ferielæser typer her

Mere til læsehipsteren: