Nye fantasy bøger

Nye fantasy bøger

25.10.19
Så er der godt nyt til større børn, unge og voksne som kan lide fantasy.

Margaret Peterson Haddix: De fremmede

For de 10-14 årige

Ny, hæsblæsende fantasyserie om familien Greystone, der består af mor og tre børn, Finn, Emma og Chess. Familien lever lykkeligt lige indtil den dag, hvor 3 andre børn bliver kidnappet. Da Greystonebørnene kommer hjem fra skole, fornemmer de straks på deres mor, at noget er helt galt. Det viser sig, at de tre forsvundne børn også hedder Finn, Emma og Chess, og at de oven i købet har samme alder og samme fødselsdatoer som Greystonebørnene. Børnene synes, det hele virker meget mærkeligt, men når ikke at spørge deres mor om det, før hun i al hast tager på forretningsrejse.

Finn, Emma og Chess bliver så overladt til mrs. Morales og hendes datter, Natalie, hvor de skal bo, indtil deres mor er hjemme igen. Mærkeligt nok har moren ikke taget hverken sin mobil eller sin bærbare computer med sig,  men hun har efterladt et brev til børnene. Brevet er fuld af gåder, som kun børnene vil kunne løse, og de kommer ind i en mørk parallelverden, hvor der både findes venner og fjender. Meget spændende historie, hvor læseren selv skal gætte med.
1. bind i serien Greystone - du kan bestille her eller længere nede på siden.

Kan du lide et spændende mysterium og en god gåde? Her et gådeark hvor du skal følge sporene og løse mysteriet sammen med Greystone-børnene på deres eventyr.

Klik her for at downloade og printe det flotte gådeark.

Krejberg, Gunvor Ganer: En spådom af is

For de 8-10 årige. Højtlæsning fra 5 år

Bogen handler om alfepigen, Mirja, der lever i en eventyrlig verden, hvor alt kan ske. Mirja er altid ude på nye eventyr, og det får tit uheldige konsekvenser.

I denne bog skal Mirja bl.a. prøve at spå i iskrystaller for allerførste gang, men hun tror ikke helt på, hun kan. Ellers er alfepigens hverdag med forskellige udfordringer som mange andre pigers. Hun vil f.eks. meget gerne være veninde med Lissa, som i forvejen er bedsteven med Bela, og er der mon plads til tre i gruppen? Det er svært at finde velegnede fantasy-historier for de yngste, men serien om Mirja er et virkeligt godt bud.
4. bind i serien Mirja - du kan bestille her eller længere nede på siden.


Longstaff, Abie: Det hemmelige bibliotek – edderkoppernes hemmelighed

For de 8-12 årige

Pigen, Tally, er tjenestepige på et gods, der hedder Mollett Manor. Tally er vokset op på godset, fordi husholdersken, Mrs. Sneed, har taget sig af hende, siden hun var 2 år. Dengang faldt Tallys mor nemlig ud over en klint og forsvandt. Tally har det ikke specielt godt, for jobbet som tjenestepige er hårdt, og Mrs. Sneed skåner hende ikke.

Under en faldlem på godset findes der et hemmeligt bibliotek med magiske bøger, som kun Tally kender til. Da der forsvinder flere kostbare ting fra godset, sætter Tally sig for at finde tyveknægtene. De magiske bøger i det hemmelige bibliotek og et lille egern hjælper Tally i jagten på tyveknægtene og fører hende på sporet af sin mor. Rundt omkring i bogen er der billeder og fodnoter, der forklarer, hvad, det er, Tally læser om i bøgerne.
1. bind i serien Det hemmelige bibliotek - du kan bestille her eller længere nede på siden.


Rendtorff, Ida- Marie: Isens hjerte – ismanerne fra Tild

For de 9-12 årige

Spændende historie om pigen, Aira, som er ismaner og hendes ven Ulk, der er fanger. Børnene lever i en isverden fuld af magi. En dag finder de ud af, at isen i nabobyen, Tild, smelter, og at alle de ismanere, der boede der, er forsvundet.

I et syn har Airas bedstemor set, at onde kræfter også vil smelte deres by, og  at Aira og Ulk vil være de eneste, der kan forhindre, det sker. Bogen har mange flotte illustrationer, der hjælper med at forstå handlingen.Bogen er delt op i 10 overskuelige kapitler.
1. bind i serien Isens hjerte - du kan bestille her eller længere nede på siden.

Materialer