Billede af Henning Frandsen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
50 kr
Bibliotek
Sted
Cafemødelokalet
Målgruppe
For voksne
Foredrag & litteratur

Min farmor og de andre faldne kvinder

04.10.21
Foredrag om kvindeskæbner i Danmark v. Henning Frandsen, historiker og journalist.

Den 8. maj 1904 føder Henning Frandsens farmor, Ane Marie Kristine Jacobine Sørensen, 23 år gammel, en sund og velskabt datter, som får navnet Lise. Det var en stor skam, for Ane er ikke gift med barnets far og bliver det heller ikke. Hun overlader derfor datteren til sin mor og flytter langt væk fra Dronninglund, hvor hun er vokset op.

I Aarhus møder Ane murersvend Søren Frandsen, som hun gifter sig med i 1909. På intet tidspunkt fortæller hun sin mand om datteren, som når hun besøger dem går for at være en niece. Hun tier også over for de fem fællesbørn, som først får sandheden at vide, da deres far, som den længstlevende dør i 1956. Ikke desto mindre må man sige, at Henning Frandsens farmor får et godt og langt liv. 

Sådan gik det langt fra alle kvinder, som dengang fik børn uden for ægteskabet. Foredraget tager med udgangspunkt i Henning Frandsens farmor fat om ”de faldne kvinder”, og hvad der gjorde, at forholdene ændrede sig for dem.
 

Covid-19:

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i arrangementerne, hvis corona-situationen skulle ændre sig. Billund Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i bibliotekernes arrangementer både for brugere og for ansatte. Deltagerantallet er reduceret, og der vil være ekstra fokus på at passe godt på hinanden.