Thomas Piketty / Rune Lykkeberg
Thomas Piketty / Rune Lykkeberg

Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
På sletten
Målgruppe
For voksne
Foredrag & litteratur

Livestream: Thomas Piketty

11.11.20
Samtale mellem den franske stjerneøkonom Thomas Piketty og chefredaktør Rune Lykkeberg om rigdom, ideologi og ulighedens historie (på engelsk)

Den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty satte med Kapitalen i det 21. århundrede fokus på koncentrationen af rigdom hos de allerrigeste. Piketty er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med chefredaktør Rune Lykkeberg om opfølgeren til det, der blev kaldt en af århundredets vigtigste bøger. Den nye bog Kapital og ideologi, som udkom 10. marts 2020, handler om ulighedens historie.

Vi livestreamer deres samtale direkte fra Det Kgl. Bibliotek. Samtalen foregår på engelsk.

Samtalen vil bl.a. dreje sig om Pikettys nyeste bog på dansk "Kapital og Ideologi", der på én gang er en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Mens bogen "Kapitalen i det 21. århundrede" dokumenterede stigningen i ulighed, analyserer Piketty i sin nye udgivelse ulighedens historie - og fremhæver hvordan forskellige ideologier har opretholdt uligheden gennem et årtusinde.

Rune Lykkeberg er uddannet i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og har en lang journalistisk karriere bag sig. Siden 2016 har han fungeret som chefredaktør for Dagbladet Information.
 

Kapitalen i det 21. århundrede  har solgt mere end 2,5 millioner eksemplarer på verdensplan
  • Planlagte arrangementer afholdes efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Deltagerantallet er reduceret, og der vil være ekstra fokus på at passe godt på hinanden.

  • Arrangementet er gratis, men kræver billet - Der vil pga. Covid19 restriktioner, ikke være muligt at købe billetter i døren.

Tags

Materialer