Find kilder til Lego

Byg din opgave med kilder om Lego

Her finder du kilde til Afsætning og markedskommunikation EUX. Kilder til Lego.

Lego

Skab dig et overblik:

Når du skal løse en opgave er det en god idé at skabe dig et overblik. Nedenfor har jeg fundet nogle kilder jeg har fundet til dig om Lego.

 

Lex.dk

Lex.dk er Danmarks nationalleksikon. Sitet er frit tilgængeligt for alle og indeholder mange opslagsværker.

På Lex. dk finder du 70 forekomster om Lego.  Artiklerne er skrevet af danske forskere og andre fagpersoner. 

 

Danmarkshistorien.dk

danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet

Her finder du artikelen LEGO Koncernen, 1932-

 

Faktalink.dk

Et godt sted at starte ved enhver opgave. 

Faktalink.dk er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner, som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier og meget mere. Samlingen omfatter ca. 600 artikler og temaer, som løbende opdateres og øges, samt flere tusinde links og henvisninger.

Artiklerne er udarbejdet af professionelle skribenter, journalister, historikere m.v. med fagkundskab inden for emneområderne. 

Navne & Numre Erhverv Økonomi & Regnskab:

Navne & Numre" er en del af "Dun & Bradstreet". Her finder du informationer om danske virksomheder. Du kan bruge "Navne & Numre" til at finde regnskaber, oplysninger om virksomheden, ejerforhold m.m. Du kan desuden finde ud af hvilke branche virksomheden er i, og på den måde finde ud af hvem der evt. er deres konkurrenter. Nedenfor linker jeg til lidt af det du kan finde i "Navne & Numre" Lego

Tjekdet.dk

TjekDet.dk er hele Danmarks politisk uafhængige faktatjekmedie. Her sidder der en flok professionelle mennesker og tjekker påstande på nettet. Dvs. et sted der er værd at kende når du skal navigere i strømmen af informationer. Når du skal skrive en opgave, så gør dig selv den tjeneste og se om der er et faktatjek på Tjekdet.dk.

Prøv at kigge i diverse guides m.m. så du kan blive klogere på hvordan du selv bliver bedre til at faktatjekke de ting du finder på nettet.

Nedenfor kan du se et faktatjek fra 2024 om svindel opsag, som udlodder gratis lego-æsker. Jeg henviser også lige til en artikel, hvor tjekdet.dk analysere de resultater de får i chatbots under EU-valget 2024-

dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Deres opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

På dst.dk finder du Statistikbanken. Den indeholder officiel statistik, og har over 4000 tabeller, fordelt på 13 hovedemner, som beskriver det danske samfund. Statistikbanken er gratis at bruge og data kan downloades i mange filformater. Bemærk. Du kan GRATIS oprette en brugerprofil i Danmarks Statistikbank. En væsentlig fordel ved en brugerprofil, er at du får mulighed for at lave tabeludtræk på optil 100.000 tal ad gangen. Samtidig har du mulighed for at gemme dine udtræk under "Gemte tabeller", således at de udvalgte værdier ikke slettes, når Statistikbanken forlades.

I statistikbanken kan du søge på branche. I Navne og Numre, finder du branchekoder når du søger på en virksomhed. Hvis du efterfølgende indsætter tallet i søgefeltet i statistikbanken, men du bruge det til at finde statistikker til din opgave.

Prøv fx. at søge på 476500, så får du "Detailomsætningsindeks efter branche"

Artikler

Danmarks største artikeldatabase med fuldtekst adgang til danske artikler fra landsdækkende dagblade som fx Berlingske Tidende, Politiken, Weekendavisen, Jyllandsposten og Information. M.h.t. Børsen er der kun adgang til det korte oversigtsformat.

Infomedia er et godt sted at søge artikler. Det er en betalingsbase hvor du logger på med dit UNI-login.

Artikler på hjemmesiden samt bibliotek.dk

Det er også muligt at søge artikler her på hjemmesiden samt i bibliotek.dk. Her kan du tit finde ting som du ikke finder i Infomedia. 

 

 

Gale in context - High School

I High School finder du engelsksprogede artikler indenfor alle fagområder, f.eks. historie, kultur, politik, samfundsfag, naturvidenskab og geografi.

Dækker hovedemneområder som historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab m.m. Basen er meget omfattende og indeholder i alt ca. 17 millioner artikler fra de forskellige kilder.