Biodiversitet
Oversigt over kilder omkring biodiversitet.
Mangfoldighed
Ordet biodiversitet kommer af bio- og latin diversitas 'forskelligartethed'. Også kendt som biologisk diversitet. (Lex.dk)
Her finder du et udvalg af bøger, e-bøger, arikler og webkilder til emnet biodiversitet.
Lex.dk
Lex.dk er Danmarks Nationalleksikon. Her finder du flere end 245.000 artikler på dansk, skrevet af forskere og andre fagfolk. Lex.dk er en væsentligt bedre webkilde end Wikipedia, da artiklerne bliver kvalitetsvurderet.
Naturen i Danmark
Naturen i Danmark er et elektronisk værk i fem bind. Den indeholder kategorierne: Havet, Geologien, Det åbne land, Skovene, De ferske vande. Det er et værk du skal klikke lidt rundt i for at finde informationer. Prøv dig lidt frem, her er meget at finde.
Biodiversitet: begreb og målestørrelse
Brakmarkerne og deres planteliv
Den Danske Rødliste
Den Danske Rødliste er en samlet oversigt over ca. 13.900 danske arter, og den rummer bl.a. information om, hvor truede alle disse arter er. Du finder den på Aarhus Universitets hjemmeside.
Den Danske Rødliste - Søg en art
Miljø- og Ligestillingsministeriet - Miljøstyrelsen skriver på deres hjemmeside. Den Danske Rødliste er en samlet oversigt over ca. 13.900 danske arter, og den rummer bl.a. information om, hvor truede arterne er i den danske natur. Rødlisten blev senest opdateret i 2019, og princippet har hidtil været, at alle artsgrupper skulle vurderes, før nye vurderinger blev offentliggjort. Derfor var nogle af vurderingerne tidligere blevet mange år gamle, inden de blev offentliggjort. Det bliver anderledes nu, hvor DCE hvert andet til tredje år vil offentliggøre nye vurderinger.
Rødlisten i sin helhed vil fortsat blive opdatere ca. hvert tiende år. Der er således ikke tale om en ny rødliste, men offentliggørelse af nye vurderinger, som vil indgå som en del af den kommende opdatering af rødlisten.
Arter
Arter er et fællesskab, hvor alle kan hjælpe med at finde, registrere og bestemme arter. Du kan samtidig få inspiration til naturoplevelser og viden om Danmarks artsrigdom. Arbejdet med Arter udføres som et samarbejde mellem Miljøstyrelsen, Statens Naturhistoriske Museum, Naturhistorisk Museum Aarhus og DanBIF. Finansieringen kommer fra Aage V. Jensen Naturfond, 15. Juni Fonden og den danske stat.
Beskyttede arter
Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø. Her finder du en side om Beskyttede arter.
Faktalink
Her finder du artiklen Biodiversitet. Bemærk især alle de citerede kilder og anbefalede links du finder her.
Danmarks Statistik
Verdensmål for bæredygtig udvikling. Hvordan går det for Danmark med at opfylde Verdensmålene, og hvordan ser målene ud i en dansk kontekst? Find statistik om alle os i Danmark baseret på de 17 Verdensmål.
Danmarks Statistik har lavet en oversigt over verdensmål samt tilhørende statistikker.
De danske målepunkter
De danske målepunkter er et supplement til ’Verdensmålene for bæredygtig udvikling’. De er resultatet af Vores Mål-projektet, hvor FN’s internationale Verdensmål blev sat i en dansk kontekst
Andre steder at søge
Der findes mange andre steder du kan finde noget om biodiversitet.
Videnskab.dk samt Infomedia er nogen af stederne.
IPBES
Den internationale platform for biodiversitet og økosystem-tjenester.