Kvindelig forbruger

Find kilder til danske virksomheder

07.05.21
Afsætning og markedskommunikation EUX. Kilder til "Normal a/s" og "Søstrene Grene"

Her eksempel på kilder du som EUX studerende kan kan bruge til en opgaverne EO2 og EOP.

Skab dig et overblik:

Her et bud på hvor du kan finde kilder af en god kvalitet om virksomheder når du skal udarbejde en opgave inden for afsætning og markedskommunikation. 

Når du skal løse en opgave er det en god idé at skabe dig et overblik. Nedenfor har jeg fundet nogle kilder jeg har fundet til dig om to virksomheder.

Til virksomheden "Normal":

Gå ind på "Normal A/S" hjemmeside og læs hvad de skriver om sig selv.

Du kan finde noget om "Normal A/S" på Wikipedia. Husk at husk at tjekke kilderne inden du bruger dem. Wikipedia har brugt artiklen" "Torben Mouritsen solgte magten i Normal - nu er formuen mangedoblet" fra Finans som kilde. Artiklen giver dig en god idé om hvad butikskædens historie og hvem der ejede den hvornår osv.

Til virksomheden "Søstrene Grene":

Gå ind på "Søstrene Grenes" hjemmeside og læs hvad de skriver om sig selv.

Du kan finde noget om "Søstrene Grene" på Wikipedia. Huska t tjekke kilderne inden du bruger dem.

Bisnode Marketprofile:

Her finder du informationer om danske virksomheder. Du kan bruge Bisnode til at finde regnskaber, oplysninger om virksomheden, ejerforhold m.m. Du kan desuden finde ud af hvilke branche virksomheden er i, og på den måde finde ud af hvem der evt. er deres konkurrenter. Nedenfor linker jeg til lidt af det du kan finde i Bisnode om  "Normal" og "Søstrene Grenes":

Danmarks statistik:

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. . Du kan læse mere om Danmarks Statistik her.

Du kan finde alle mulige statistikker fra dst.dk samt statistikbanken som kan benyttes til opgaver. Her kan du eksempelvis møde "Gennemsnitsdanskeren" et sjovt overblik som dst.dk har sammensat ud fra en masse statistik.

Måske du kan benytte oversigtssiden  "Forbrugerprisindeks" fra dst.dk, samt tal fra Statistikbanken på Priser og forbrug - Forbrugerprisindeks. Du kan gemme tabellerne i mange filformater og vise diagrammer m.m

Her et link til DETA151: Detailomsætningsindeks (2015=100) efter branche (DB07) (dækker til 2018) (. Tip: Gå ind i "Branche" og vælg 477500 Detailhandel med kosmetikvarer og produkter til personlig pleje." og "Apoteker og detailhandel med kosmetikvarer og ortopædiske artikler" (incl.2020). Vælg derefter "Måned". Her kan du fx. vælge alle og efterfølgende se statistik for disse. Når du får tabelle frem får du mulighed for at lave nogle flotte grafiske præsentationer. Prøv dig frem. Du kan også gemme i excel formater.

Hvis du er rigtig vild med statistikker, vil jeg råde dig til at oprette din egen profil i statistikbanken. Det er gratis og du kan efterfølgende gemme tabeller, klik her for at oprette dig som bruger.

Et andet godt råd. Hvis du er på jagt efter statistiker internationalt, så har dst.dk en oversigt med links hvor du finder international statistik idenfor bestemte emner. Klik her for at finde oversigten over internationale statistikker som dst.dk linker til.

Faktalink

Jeg tager lige betalingsbasen Faktalinkd.dk med her. Ud over de mange oversigtsartikler med henvisninger til kilder i bøger, artikler og på nettet, så findes der også artikler som du måske kan bruge til inspiration til din opgave. Her nogle bud på til værktøjer til din opgave.

Hvad gør jeg hvis jeg vil skrive om en international virksomhed?

Her kan du læse mine bud på hvor du finder kilder til internationale virksomheder. 

Artikler og lidt e-bøger samt fysiske bøger:

Jeg har  fundet lidt e-bøger og fysiske bøger som du måske bruges til opgaven. Husk at bøger er godt til at få et godt overblik om et emne. Når det er fagbøger som disse, skal man ikke læse hele bogen, men orientere sig i indholdsfortegnelsen og bruge de afsnit som har relevans for dit emne. Bøger ser tilmed godt ud på en litteraturliste :-)

Når du søger artikler vil jeg anbefale du benytter Infomedia. Husk at benytte avanceret søgning og skift indstillinger i periode.

Nedenfor har jeg fundet et lille udvalg af  artikler du kan læse med det samme om  virksomhederne "Normal a/s" samt "Søstrene Grene" fra Infomedia, samt de omtalte e-bøger som måske også kan bruges som værktøj til teori m.m.

Materialer