Bliv informationskompetent
Bliv informationskompetent

SOP

09.03.21
Her finder du sides til informationssøgning i SOP.

Held og lykke med jeres SOP (Studieområdeprojekt 3g) og informationssøgning.

Husk!

Kildekritik:

"Hvis man ikke ved noget om det emne, man søger information om, kan alt i princippet synes rigtigt"

Tjek din kilde - en dårlig kilde, kan være lig med en dårlig opgave! Nedenfor finder du forslag til hvor du kan læse mere om kildekritik.

Skil guldkorn fra nonsens på internettet" fra e-kurser.nu.

Faktalink.dk har lavet et rigtigt godt indslag omkring kildekritik som indeholder virkelige gode tip.

Detektor-akademiet fra dr.dk er en legeplads for nye fakta-tjekker. Her får du styr på vigtige begreber og redskaber, du skal bruge for at lave et faktatjek.

Her kan du finde detektor-guiden og blive lidt klogere på de metoder rigtige journalisterne  benytter når de tjekker kilder. Jeg kan anbefale dig at se afsnittet om detektor metoder i samfundsfag hvor journalister tjekker påstande fra regeringen. Lidt en øjenåbner som er underholdende og værd at bruge lidt tid på

Sider med faktatjek:

Tjekdet.dk er et uafhængig dansk faktatjekmedie, som har indgået samarbejde med Facebook med at bekæmpe disinformation. Man kan tjekke citater og andre udsagn for at se om de er sande eksempelvis på tjekdet.dk. Når du skal skrive en opgave, så prøv evt. at se om dit emne har været behandlet på faktatjek.dk. Eksempler på artikler:

"Influenza er udryddet". "Forskere afviser skeptikere: Ny coronavirus eksisterer, og her er beviserne"

Factcheckeu.info er et projekt under det internationale netværk af faktatjekkere IFCN. Kan bruges på samme måde som Tjekdet.dk.

 

Litteraturliste 

Husk din litteraturliste er vigtig. Et forslag er at du kan bruge brug Litteraturlisteautomaten.

Hvis du er studerende fra Erhvervs Gymnasiet Grindsted skal du bruge APA modellen til litteraturliste. Her kan du  vælge at lave litteraturliste med word. Du finder funktionen under menuen "Referencer". Her benytter du Administrer kiler, "Bibliografi" samt "Indsæt citat".

Her finder du den vejledning som Microsoft Office support har udarbejdet til word 365 "Opret en bibliografi, citater og henvisninger"

 

Litteratursøgning i bøger, artikler, internettet m.m.

Husk at informationssøgning er en proces.

Find dine søgeord inden du går i gang, så du er sikker på at få afdækket alt. Husk synonymer ...... sukkersyge....diabetes.

Er du i tvivl, så spørg på biblioteket

 

Materialer