Da Boris fik gæslinger
Da Boris fik gæslinger

Da Boris fik gæslinger

02.12.20
Børnebibliotekaren Birte anbefaler denne skønne billedbog til oplæsning. Nysgerrig? Læs mere her.

Jeg har lige læst den skønneste billedbog for mit 4 årige barnebarn, Da Boris fik gæslinger af Ryan T. Higgins, der også selv har illustreret bogen. Historien gik rent ind, og på trods af stor aldersforskel fik vi begge to et godt grin. Især illustrationerne er sjove. Bjørnen Boris har så mange forskellige, vanvittige ansigtsudtryk, og på tegningerne kan man se, at de små gæslinger ikke fatter en brik. De ser bare helt uforstående og uskyldige ud.


Historien handler om Boris, som er en gnaven bjørn. Han bor helt for sig selv, for han gider ikke have noget som helst med nogen eller noget at gøre. Det eneste, som kan gøre Boris glad, er mad med æg, som han finder rundt omkring i skoven. På nettet finder han lækre opskrifter, så æggene bliver ikke spist rå, som bjørne ellers plejer, men bliver forvandlet til den ene lækre ret efter den anden.

En dag koger Boris 4 gåseæg, som til Boris´ skræk klækker, og ud kommer nogle små gæslinger. Gæslingerne tager straks Boris til sig som deres mor, men Boris er bestemt ikke klar til at være hverken far eller mor, så han gør alt for at slippe af med gæslingerne, men det lykkes ikke. Da gæslingerne heller ikke vil følges med de andre gæs på træk, må Boris selv sørge for, at  gæslingerne kommer sydpå.  Sammen med de 4 gæslinger tager han så en bus til Miami, hvor de alle 5 iført Hawaii-skjorter nyder strandlivet.


En charmerende og sjov billedbog om at tage ansvar, selv om man egentlig ikke har så meget lyst til det.


Hvis man gerne vil læse mere om Boris og gæslingerne, kan man læse Hotel Boris og Boris flytter. Billedbøgerne er for børn fra 3-6 år OG deres voksne oplæser!

 

Materialer