Vinder af stormester i oplæsning 2018

16.04.18
Anne fra Sdr. Omme Skole vandt titlen som årets Stormester i oplæsning

Kæmpe til lykke til Anne!

Finalen i Stormester i oplæsning for 5. klasser er netop blevet afholdt på Vejle Bibliotek, og vinderen blev altså Anne Østergaard Lauridsen fra Billund kommune.
Anne læste højt af Louise Roholtes ”Farlige fotos”, mens juryen og de mange publikummer lyttede spændt. De to dommere, Bent Rasmussen, fhv. pæd/adm.-konsulent og læsekonsulent Nicolina Binzer var som altid på en svær opgave, da alle oplæsere leverede toppræstationer.

Finalen i Stormester i oplæsning var for skoler i Syddanmark, og ud over Anne fra Sdr. Omme Skole deltog elever fra Lillebæltskolen i Middelfart, Den Danske Skole i Sydslesvig, Egtved Skole, Askov-Malt Skole i Vejen og Hærvejsskolen i Rødekro.

Der blev læst op af 6 gode romaner: Farlige fotos, Zombiefeber, Harry Potter og De Vises Sten, Krageungen, Folk og røvere i Kardemomme by og Hævn.

Målgruppen for konkurrencen er elever i 5. klasse, og formålet er at sætte fokus på oplæsning og litteratur. Oplæserne bliver bedømt på tekstforståelse, stemmebrug, udtale, tempo og kontakt med publikum.

Børnebibliotekar Jim Højberg var konferencier ved konkurrencen, og det blev en højtidelig og festlig finale, hvor Anne vandt kagemænd og 1000 kr. til klassekassen.

Materialer