Kom og oplev Stemmeboksen med lyd lys og billede på Magion Biblioteket

Stemmeboksen - Almindelige menneskers liv og virke i perioden 1864 - 1920

07.10.20
Oplev STEMMEBOKSEN på Magion Biblioteket. Oplev i lys, lyd og billeder historien om helt almindelige mennesker i området omkring Kolding og Haderslev fra den tid.

SEMMEBOKSEN  og Genforeningen i 1920 er fortællingen om foreningen af et land og et folk, men det er også fortællingen om det helt nære - om mennesker, institutioner og byer.

Oplev STEMMEBOKSEN i Magion Biblioteket

Biblioteket udstiller STEMMEBOKSEN sammen med masser af bøger der er særligt udvalgt af bibliotekaren. Der vil være bøger om genforeningen, Sydslesvig og den historiske periode omkring 1920.

  • Du kan besøge STEMMEBOKSEN fra d. 9. oktober til 6. november 2020.

Herudover kan du opleve en miniudstilling fra  Billund Kommunes Museer om hverdagslivet i 1920.

Tips til gode hjemmesider om genforeningen

Er du nysgerrig efter mere viden om genforeningen, så besøg websitet stemmeboksen2020.dk.

Her kan du i hele 2020 dykke ned i nogle af de øvrige samlinger, der sætter ansigt på de folk, som boede i området omkring Kolding og Haderslev. Ligesom man også finder Det Kgl. Biblioteks særsamling fra 1914-1920 på sitet. 

På Danmarkshistorien.dk finder du også en masse informationer af høj kvalitet om genforeningen. Her er noget for den interesserede til den studerende der er på jagt efter gode kilder til opgaver.

Hvem står bag STEMMEBOKSEN?

Det er Kolding Stadsarkiv står sammen med Historie Haderslev bag installationsprojektet STEMMEBOKSEN. Projektet er støttet økonomisk af Region Syddanmark, Kolding og Haderslev Kommune. 

På jagt efter en bog om genforeningen?

Så har vi måske et bud. Nedenfor finder du et udvalg at de mange titler vi har om emnet som du er velkommen til at bestille løs af.

Materialer