Spar på energiden

Sparetips

24.02.23
Det behøver ikke være kedeligt at skulle spare på energi, mad og meget mere. Lav moderigtigt modetøj, lækkert budgetmad og lad vore Sparometer måle hvor meget strøm dit elektronik bruger. Kom og lån løs med mulighed for at spare på sigt.

Her en masse bud på hvordan du kan finde sparetips i en hverdag hvor alting er blevet dyre. Vi har masser af bøger med alt fra økonomi, mad og sjove kreative løsninger. 

Sparometer - mål hvor meget strøm dit elektronik bruger

På biblioteket kan du låne et Sparometer som er en lille elmåler. Med sparometeret kan du måle hvor meget din fryser, gamerpc, køleskab osv bruger af strøm. Du kan låne Sparometeret hjem i 7 dage, måle løs og finde frem til hvor du kan spare penge. For hvor meget strøm bruger din fryser i grunden?

Her kan du bestille et Sparometer

Du kan også låne et el-barometer hos Grindsted El- og Varmeværk (GEV). El-barometeret kan det samme som bibliotekets Sparometer. Henvende dig til kundeservice på tlf: 7532 1166 og aftal nærmere. Du kan også læse GEV´S sparetips som kan hjælpe dig med at spore energisynderne i dit hjem.

Brænde

Rigtigt mange får lig nu gang i deres gamle eller nyindkøbte brændeovne. Men hvordan er det nu lige med brænde. Hvornår er træet tørt nok til at fyre med? Hvordan er det lige man fyre i sin brændeovn uden at forurene for meget og blive uvenner med naboen pga. røggener.

Med bogen "Brænde: alt om at hugge, stable og tørre - og om brændefyrringens sjæl" kan du blive klogere. 

På brændefyringsportalen finder du "Fyr korrekt: Rygestop-guide for brændeovne". Med tips og finde videoer kan du hurtigt blive klogere. Prøv eksempelvis "Tænd rigtigt op med James Price"

Kender du SparEnergi.dk

Energistyrelsens hjemmeside "SparEnergi.dk" Her kan du blive klogere på  elforbrug, varmeforbrug og energiløsninger i hjemmet. 

Mad - bøger med opskrifter 

Vi kender de alle fra hverdagen når vi står og kigger i køledisken og tænker "hvad skal vi have til aftensmad".

Efterhånden som madpriserne stiger kan det blive endnu mere udfordrende at finde på noget godt, nemt og billigt. Her finder du en lille bid af alle de lækre kogebøger vi har på biblioteket og som bare venter på at komme ud og inspirerer dig.

Her et udpluk af opskrifter med alt fra madrester, årstidens grøntsager, brunch samt ganeforkælende hverdagsmad.

Tøj - få garderobeglæde og minsk tøjspild

Det er helt moderne med recycling og at genanvende det tøj som findes i skabene derhjemme. Her finder du bud på alt fra genbrugsmode, strikning, syning m.m.

 

Genbrugsguld - recycling

Åbne op for den kreative side af dig selv og redesign dit hjem med ting du allerede ejer eller kommende loppefund.

 

Materialer