Flotte julehjerter flettet af Pia Jørgensen

Skal vi flette julehjerter sammen?

01.10.23
Kom og flet. Julen er hjerternes tid, også på biblioteket. Kom til workshop hvor vi fletter julehjerter, eller kig forbi og bliv inspireret af vores udstilling med julehjerter i oktober og november.

Flettede julehjerter har en lang historie bag sig. I 1900 tallet blev hjertet anvendt som beholder for julegodter med konfekt, som blev  hængt op på juletræer, og foræret væk til folk med små midler. Traditionen startede på godser og blev siden udbredt til borgerskabet.

I dag forbinder du sikkert mest flettede julehjerter med juletræer. Viste du at der findes uendelige mange måder at flette julehjerter på?

Vi har masser af bøger med skabeloner hvor det kun er din fantasi og fingersnilde der sætter grænse for hjerternes udformning. 

Kom til juleworkshop og lær at flette julehjerter

 Har du lyst til at kunne flette julehjerter. Pia Jørgensen har stor erfaring med julehjerter og deler gerne ud af sin store viden. 

Kom til en eller to sjove og hyggelige workshops, hvor du i selskab med andre kan lære at flette julehjerter. Du kan lære at flette de traditionelle, de anderledes, de avancerede samt en hel masse sjove julehjerter. 

Det er Pia Jørgensen som står for workshoppen. Hun har gennem mange år flettet julehjerter og har oparbejdet en stor viden hun gerne vil give videre. Med Pia ved roret, kan alle lære at flette julehjerter.

Workshop med julehjerter, lørdag d. 28. oktober 09.30-12.30

Workshop med julehjerter, lørdag d. 18. november 09.30-12.30

Udstilling

I oktober udstiller vi Pia Jørgensens flotte julehjerter i biblioteket, sammen med en masse bøger hvor du kan finde inspiration til julehjerter.

Her kan du få en lille video med smagsprøver af Pia´s mange julehjerter. Fil video_julehjerter.mp4

Pia har været flittig bruger af vores bøger med julehjerter her på biblioteket. Hun har fundet masser af skabeloner til julehjerter. Du kan se udvalget af disse nedenfor.

Magion Biblioteket har selvfølgelig ikke alle bøger med julehjerter, det ved Pia også godt. Hun har derfor flittigt benyttet at bestille bøger med julehjerter hjem via personalet eller via bibliotek.dk.

Her kan du se alle de bøger der findes med julehjerter på danske biblioteker, og bestille dem hjem via bibliotek.dk.

Har du brug for hjælp, så er du velkommen til at spørge os, så bestiller vi gerne bøgerne til dig.

 

Materialer