4 bøger om tour de france

To see or not to see Tour de France

18.06.22
Fredag d. 1. juli starter Tour de France med en enkeltstart i København. For nogen er det begyndelsen på en måned i sportshimlen. Andre forstår slet ikke alt postyret. Her får du en liste over film og bøger, hvis du gerne vil vide mere om Tour de France og cykling i det hele taget.

Rytterne

Professionel cykling er ikke for tøsedrenge. Det er en farlig og brutal sport - og det kan være med livet som indsats, når rytterne drøner ned ad stejle bjergveje med 100 km i timen kun iført en tynd polyestertrøje. Deres præstationer er næsten umenneskelige og det både drager og facinerer.

Herunder finder du en række titler, der går ind under huden på rytterne og fortæller om deres op- og nedture og livet i cykling generelt.

Om touren

Tour de France er blevet kaldt verdens hårdeste cykelløb. 21 etaper skal cykelrytterne gennemføre, før de kører over målstregen i Paris, og hvert år falder flere fra undervejs. Nedenstående titler handler om historien, ruten, anekdoterne, bjergene m.m.

Doping

Cykelsporten er en af de sportsgrene, der er hårdest ramt af doping. Mange af de store danske ryttere har erkendt at have været dopet, og det samme gælder for en lang række af de største udenlandske ryttere. Men hvorfor er doping så stort et problem i cykelsporten? Og hvad kan man gøre for at komme det til livs?

Hop selv på cyklen

Vi har selvfølgelig også gode bøger til dig, der foretrækker at sidde på cyklen selv fremfor at se andre cykle fra sofaen