6 titler som er månedens bøger på biblioteekt

Månedens bøger på bibliotekerne i November

01.11.21
I oktober har vi på bibliotekerne seks gode bøger klar som månedens bøger

I november har vi på bibliotekerne i Billund og Vorbasse tre gode bøger klar som månedens bøger.

 

Til min søster af Dy Plambeck

I Dy Plambecks nyeste roman møder vi søstrene Aya og Andrea, der sammen er på vej gennem Sverige for at komme til en konference, hvor Aya skal holde et foredrag om J.P. Jacobsens ungdomsveninde Anna. På turen får søstrene arbejdet sig igennem livets udfordringer og gamle traumer. Parallelt med historien lærer vi også den historiske person Anna at kende, og hendes historie flettes flot ind i de to søstres.

Dy Plambeck har skrevet romanen i sit sædvanlige direkte sprog. Der er udpenslede sex- og voldsscener, og beskrivelserne her er så grafiske at fortællingen til tider bliver noget barsk.

Den skjulte vestkyst af Stina Troldtoft Andresen

Titlen ”Den skjulte vestkyst” kan lyde lidt underlig, men den kommer af, at denne fine lille bog fortæller en masse historier fra den jyske vestkyst, som man ellers ikke lige falder over. Den starter helt tilbage i istiden, hvor Vesterhavet slet ikke fandtes, og der gik mammutter og andre kæmpedyr rundt, hvor vi bor nu.

En anden spændende historie handler om den forsvundne kystby Sønderside i nærheden af Ho. Den var fuld af smuglere, fiskere og andet godtfolk, indtil den blev skyllet helt væk i en superstorm i 1600-tallet. Vi hører også om militærets og turismens store forandringer af landskabet.

Bogen knytter sig til den ene af de tre flotte udstillinger i Tirpitz-museet men kan sagtens læses og kigges for sin egen skyld.
 

De magiske møgunger af Neil Patrick Harris

I den første bog om de Magiske møgunger møder vi drengen Carter, der flygter fra sin onkel og søger tilflugt i en lille landsby. Landsbyen besøges at en trup af troldmænd, som vil plyndre byen ved hjælp af magi. Carter slår sig sammen med en gruppe børn fra byen samt den lokale troldmand, og sammen går de til angreb på den onde bande. 

De magiske møgunger er en god højtlæsningsbog for børn fra ca. 7 år og op. 

 

I november har vi på bibliotekerne i Grindsted og Sdr. Omme tre gode bøger klar som månedens bøger.

Miss Island af Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir har skrevet endnu en lille pragtfuld roman. Hun har tidligere vundet Nordisk råds litteraturpris for romanen Ar, og Miss Island er helt på højde med den.

Miss Island foregår i 1960-erne i Reykjavik og vi følger den unge kvinde Hekla, der flytter til byen med en drøm om at blive forfatter. Men da kvinder som udgangspunkt ikke kunne blive forfattere på den tid, bliver hun mødt med skepticisme. Hekla er en smuk ung kvinde, og hun bliver i stedet opfordret til at stille op i en skønhedskonkurrence. 

Miss Island er skrevet med den samme varme og humor som Auður Ava Ólafsdóttirs andre bøger, og bogen giver et helt fortryllende indblik i livet på Island i 60érne.

Det vi tænker på inden vi falder i søvn af Rasmus Barud Thomsen

Søvn er et emne, der fylder meget for mange af os. Dels at få børnene til at falde i søvn og dels at få sovet nok selv. 

I denne bog fortæller en række kendte personer – bl.a. politikere og mediefolk – om deres søvnmønster, hvilke problemer de har med at sove, og hvordan de prøver at løse dem. 
Indimellem er der fakta-afsnit med gode råd fra forfatteren, som selv er freelance-journalist.

Det enkleste råd er at lade være med at kigge på en skærm, lige indtil man skal sove. Det mere komplicerede er at undgå at lade alle mulige bekymringer køre rundt i hovedet. Der er bestemt konstruktive råd, selv om de nok er lettere at give til andre end at følge selv. Bogen er ganske let at læse. 

Hug og Nas – en historie om hulemænd af Alastair Chisholm og David Roberts

Hug og Nas er to hulemænd, der bor i hver deres hule. Men den ene har en større hule end den anden og sådan begynder en kamp om hele tiden af have det største, flotteste og bedste. Den ene får lagt vand ind i hulen, og så opfinder den anden ilden.

Herefter opfinder de senge og møbler og endda biler. Hulerne bliver til huse, som igen bliver til slotte. Alle deres ting bliver stablet i to kæmpestore bunker. Men en dag begynder den ene bunke at vælte, og så skal de to hulemænd til at finde ud af hvad det er der betyder noget her i livet.

Hug og Nas er en rigtig sjov billedbog for de 3-7-årige.