Billund Bibliotek efter 21 maj 2016
Billund Bibliotek

Billund Bibliotek var indstillet til designpris

24.05.16
Allerede inden genåbningen af Billund Bibliotek 21. maj er projektet på listen over de nominerede til Danish Design Award 2016. Desværre var projektet ikke blandt vinderene.

Dansk Designcenter nominerede Billund Bibliotek til Danish Design Award 2016 i kategorien Better Learning.

Desværre vandt vi ikke prisen. I forvejen er vi meget stolte over biblioteksprojektet og tankerne bag. Det har været en fantastisk proces og et inspirerende samarbejde med både professionelle og bibliotekets borgere. Og nu står vi her, hvor eksperterne i toppen af dansk design mener, vi er værd at lægge mærke til, siger Ole Bisbjerg, der er leder af  Billund Kommunes biblioteker og Borgerservice.

Inspiration til alle aldre


Dansk Designcenter, der står bag priserne, omtaler det nye Billund Bibliotek som et unikt konceptdesign, som fokuserer på børn, leg, læring og kreativitet. 
Beskrivelsen fortsætter: 
”Biblioteket er i alle detaljer designet med fokus på at inspirere børn og mennesker i alle aldre til at lære og udforske nye emner baseret på en blanding af fri leg, udforskende læring og fysisk bevægelse." 

Den 14 mand store ekspert-jury sagde om nomineringen:

”Der arbejdes med en original og anderledes måde at lære på og bruge biblioteket på. Bibliotekerne har en stor udfordring i disse år, fordi alt går online. Her forsøger man at genskabe et fysisk rum, hvor eleverne læser og lærer. Og det kommer til at skabe stor værdi i form af bedre læring i kraft af stor forståelse af, hvordan man lærer, og optimering af selve læringssituationen – hvortil kommer stor æstetisk omhu.”

 

Fra visioner til handling

Helt ekstraordinært flot er Billund Bibliotek ikke alene om den ærefulde nominering til Danish Design Award 2016. Også den store visionsplan for udviklingen af Billund By er blevet nomineret.
Fælles for begge de to nomineringer er, at de hædrer det store analyse- og designarbejde, der ligger forud for udførelsen af de konkrete projekter.
Men der går ikke lang tid, før borgere og gæster i Børnenes Hovedstad også kan se de første fysiske spor i de to projekter.
Et af de første store, konkrete skridt i realiseringen af Visionsplanen for Billund er etableringen af de nye torve og pladser omkring LEGO House. På et borgermøde mandag aften blev vinderprojektet offentliggjort. Planen er, at pladserne vil står færdige inden indvielsen af LEGO House i efteråret 2017.

Billund Bibliotek genåbnede i sin nye – og nu også designpris-nominerede – udgave lørdag 21. maj 2016 kl. 11.00.

Læs mere om projektet her.

På fremtidensbibliotek.dk finders der mere uddybende informationer om renoveringen m.m.

FAKTA

Danish Design Award består af 15 kategorier og spænder fra design, der har skabt jobs eller sparet penge over sundhedsløsninger og ressourcedeling til visionære koncepter og viser mangfoldigheden i de måder, som design kan give værdi på.

57 af de i alt 308 designløsninger, der i år er tilmeldt Danish Design Award er blevet nomineret af den 14 mand store fag-jury.

Læs mere på danishdesignaward.com

Det nye Billund Bibliotek er skabt i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsens ”Modelprogram for Folkebiblioteker” og Rosan Bosch Studio.

Visionsplanen for Billund By er skabt af Bjarke Ingels Group (BIG) og Urgent Agency på vegne af KIRKBI, RealDania og Billund Kommune.

 

Materialer