Månedens Billund og Vorbasse

Månedens bog i Grindsted og Sdr. Omme

01.04.19
"Fortiden er ikke hvad den har været" er månedens roman, "Gå tur" er månedens fagbog og Månedens bog til børn er "Målmanden og havet".

Fortiden er ikke hvad den har været af Joachim Meyerhoff

Dette er en rigtig sjov og varm bog om barndommen, og hvordan man husker den. 
Den foregår i Nordtyskland på et stort sindssygehospital, hvor hovedpersonens psykiaterfar er direktør. Drengen er den yngste af tre brødre og har et voldsomt temperament. Han færdes frit mellem de mere og mindre syge patienter. Man får et billede af varme og kærlige omgivelser, hvor det er helt i orden at være uperfekt på den ene eller anden måde. 
Forfatteren er også skuespiller og har optrådt med sin historie og hen ad vejen nok gjort den mere kulørt.
Erindringen ses som noget man arbejder på hele livet.

Gå tur: om glæden ved at sætte den ene fod foran den anden af Anna Skyggebjerg

Hver dag går forfatter Anna Skyggebjerg en tur. 10.000 skridt, mindst. Ikke fordi hun ikke kan andet. Løbe, for eksempel. Men fordi det at gå tur er en aktivitet, der rækker langt ud over det at sætte den ene fod foran den anden. 
I sin gennemresearchede bog ”Gå tur” formidler Skyggebjerg, hvordan gåturen ikke blot øger vores fysiske og psykiske velbefindende og styrker vores relationer, men i sin yderste konsekvens er en revolutionær praksis. Bogen trækker på såvel ældgammel filosofi som moderne forskning, kædet sammen af gribende beskrivelser af vigtige gåture i forfatterens eget liv – fra de ugentlige lørdagsture hånd i hånd med hendes far, da hun var lille, over alene-ture, ture med veninder, ture til refleksion – og til en tur med hendes voksne datter, mens hun skriver bogen. 
Fin og velskrevet lille bog om glæden ved at gå samt de mentale og fysiske gevinster ved at sætte det ene ben foran det andet på daglig basis. 

Målmanden og havet af Maria Parr

Her er en rigtig god bog om venskab og børneliv for mellemstore skolebørn.
Den generte dreng Theo og den mere vilde pige Lena er venner og render ind i modstand, både når det gælder fodbold og kærester. 
Bogen er meget velegnet til oplæsning for familiens børn, og den er skrevet så godt, at tankerne går til Astrid Lindgren. 

Materialer