Månedens Grindsted og Sdr. Omme
Månedens Grindsted og Sdr. Omme

Månedens bog i Grindsted og Sdr. Omme

02.11.18
I november har vi på bibliotekerne i Grindsted og Sdr. Omme fokus på tre nye titler.

”Velsignelser” af Caroline Albertine Minor

Denne bog er i sin form en novellesamling med enkeltstående fortællinger, men hen ad vejen finder man ud af, at tre af novellerne handler om de samme personer og de samme hændelser. 
De nærmer sig fra forskellige sider en helt ung piges uventede og uforståelige selvmord under et udvekslingsophold i Australien. Blandt andre hendes mor og hendes veninde prøver at finde forklaringer på, hvad der er sket. 
Resten af novellerne har også sorg og død som direkte eller indirekte tema, men de giver samtidig plads til, at det almindelige liv kan leves og opleves ved siden af. Historierne er smukt skrevet og en stor oplevelse at læse.   

”Factfulness: 10 grunde til at vi misforstår verden - og hvorfor den er bedre end vi tror” af Hans Rosling

Factfulness er en fascinerende bog, der gennemgår verdens tilstand, som den er i dag. Pointen i bogen er, at verden på rigtig mange områder slet ikke er så slem, som vi går og tror. Bogens forfattergennemgår, hvad det er der gør, at vi som mennesker insisterer på at blive ved med at misforstå verden, og at vi ikke vil se ud over det sort/hvide billede vi har.
Bogen er rigtig godt skrevet og forfatteren er en fantastisk formidler. Factfulness er en bog som vil åbne dine øjne, og den kan læses af alle, der har bare en snert af samfundsinteresse.  

Og de onde lo: amoralske fabler af Ellen Holmboe

”Og de onde lo” er en samling dyrefabler uden morale, hvor de onde vinder, og de gode bliver spist. Som læser bliver man efterladt med en følelse af ”det kan man da ikke”, sammen med en lille smule fnisen over de groteske historier, som aldrig ender som forventet.
”Og de onde lo” vandt kulturministeriets illustratorpris i 2018.

Materialer