Månedens Grindsted og Sdr. Omme
Månedens Grindsted og Sdr. Omme

Månedens bog i Grindsted og Sdr. Omme

03.10.18
I oktober måned har vi på bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme to bøger med fra det kolde nord og en magisk børnebog.

”Udflugt med urne” af Roope Lipasti

I ”Udflugt med urne” skal vi på roadtrip gennem Finland. To voksne brødre tager deres mormors mands urne med gennem Finland, for at fejre hans liv. Undervejs får vi indblik i deres fortid og problemerne i deres nutid, og vi støder på den yngste brors kone, som den ældste bror i hemmelighed har et forhold til.  Brødrene har hele deres liv ligget i konkurrence med hinanden, og trods gode intentioner ender det også med, at de støder hovederne sammen under den lange tur.
”Udflugt med urne” er trods de til tider alvorlige emner holdt i en munter tone og er rigtig god læsning til de lange aftener.

”Op omkring Island” af Michael Böss

Dette er egentlig bare en rejsedagbog fra forfatterens 16-dages rundtur på Island.
Men det er meget mere end det, så man behøver ikke at have været deroppe eller have planer om en Islandstur for at få glæde af at læse bogen. Ud fra de steder, hvor rejsebrevene er skrevet, fortæller han om nogle særlige træk ved Islands natur, befolkning, historie og litteratur. 
De gamle sagaer, det til tider anstrengte forhold til kolonimagten Danmark og længere fremme de voldsomme konsekvenser af finanskrisen behandles på baggrund af forfatterens store viden. 
Den pragtfulde natur og det mildest talt omskiftelige vejr spiller selvfølgelig også en stor rolle. 
Kort sagt en meget interessant bog. 

”Enhjørningefeerne – den magiske skov” af Zanna Davidson

Zoe holder ferie hos sin grandtante. Via det stor egetræ i haven får Zoe pludselig adgang til en magisk verden. Hun kommer til Enhjørningeøen, hvor hun får en ny ven, enhjørningen Astra. Alt er smukt og flot, men snart finder Zoe ud af, at en fare lurer over øen. 
Enhjørningekongen er blevet taget til fange af den onde Shadow. Enhjørningerne ved ikke, hvad de skal stille op, men måske kan Zoe hjælpe til med at redde øen. Zoe og Astra begiver sig derfor ud på jagt efter en magiske blomst.
Bogen er letlæst og fantasifuldt skrevet. Den henvender sig især til piger og indeholder søde illustrationer.

Materialer