Månedens Billund og Vorbasse

Månedens bog i Billund og Vorbasse

04.01.19
På Bibliotekerne i Billund og i Vorbasse starter vi 2019 op med en genoptrykt klassiker, en tankevækkende fagbog og en sød billedbog.

"Fuglene" af Tarjei Vesaas

Her har vi fat i et hovedværk i nordisk litteratur, og den norske bog ”Fuglene” fik nobelprisen, da den udkom i 1957. Dette er en nyoversættelse, men bogens karakter og særpræg er intakt.
Manden Mattis er ikke helt som andre, og han kan ikke klare et almindeligt arbejde, så hans søster må forsørge ham. Naturen og især fuglene gør stort indtryk på ham, og han trives i en periode godt med at sejle færgefart med sin robåd over en lille sø, selv om der næsten aldrig er passagerer. Når der sker uventede ting i hans hverdag, har han svært ved at få hold på det. 
Bogen er helt enkelt skrevet men gribende i sin tumlen med livets store spørgsmål.

"Frihedens pris" af Peter Lund Madsen

Peter Lund Madsen fortæller om hjernens evolutionshistorie og fortæller om de mentale problemer, der kan ramme os alle.
Han fortæller om hvilken rolle hjernens ubalancer får for vores funktionsevner, og han gennemgår hvad der sker i hjernen, når vi rammes af stress, demens, angst og meget mere.
Frihedens pris er skrevet i et sprog, der gør den let at gå til. Den er spændende og lærerig og ganske tankevækkende. 

Prins Carl og den royale potte af Caryl Hart

Denne søde billedbog handler om at komme af med bleen, når man faktisk er blevet stor nok til det. Den er fortalt på vers og foregår på et eventyrslot, hvor prinserne tager på dragejagt på hest og med rustning. Men i den rustning er der ikke plads til bleen, og så bliver den lille prins Carl mere motiveret til at sidde på potten

 

Materialer