Bøger af Hjørdis Varmer

Kender du Karen fra Hedegården?

25.10.20
Her et bud på et lidt glemt forfatterskab af Hjørdis Varmer som fortjener at blive støvet af og komme frem i rampelyset.

Du tager fejl hvis du dømmer disse bøger på deres forsider

De er absolut ikke kedelige men i stedet læsværdige.

Bøger som kan læses af den nysgerrige læser som mangler noget at læse efter letlæsningsbøgerne. Børnebøgerne kan sagtens læses af voksne som også godt kan lide at læse om børns forhold i fra 1888 - 1945.

Derfor kan jeg anbefale serien om Karen

Jeg læste bøgerne "Karen fra Hedegården" "Farvel Karen" og "Karen og de andre" for ca. 15 år siden, efter en kollega havde anbefalet dem. Jeg havde dem med på sommerferie og endte med at læse alle daværende bøger af Hjørdis Varmer.

Hendes bøger er hurtigt læst, spændene og giver et godt indblik i hvordan det var at være barn i gamle dage. Mine bedsteforældre var børn i starten af 1900 tallet og bøgerne har givet mig bedre forståelse for de historier de har fortalt fra deres barndom. Børnedødelighed, sult, fattigdom og hård arbejde var en del af samtiden.

Jeg kan også anbefale  følgende serier:

Serien: "Anna i København" "Anna får en kæreste". Her følger vi (Karen fra Hedegårdens søster) Anna. Vi følger hende på godt og ondt som tjenestepige. 

Serien: "Den grå heks" "Børnenes ven" "Heksen går igen". En serie som er bygget om virkelige hændelser på Pigehjemmet Hebron.

Serien: "Det forår da far gik under jorden" "Den vinter da far var i Sverige" "Det forår da far kom hjem". Bentes far er modstandsmand under 2. verdenskrig og må flygte. 

Til sidst vil jeg slutte af med bogen "Møg-Martins datter" som er en enkeltstående bog og som fortæller om ringe arbejdsforhold for børn i 1888.

Her kan bestille og læse mere om bøgerne:

Materialer