Vinder af DR Romanpris: Maren Uthaug
Vinder af DR Romanpris: Maren Uthaug

DR Romanprisen gik til Uthaug

18.06.18
Vinderen af DR Romanprisen 2018 blev Maren Uthaug

Midt i juni måned blev DR Romanprisen 2018 uddelt. Vinderen blev Maren Uthaug med bogen "Hvor der er fugle".
Romanen foregår på en lille ø i det nordligste Norge, hvor Johan drømmer om at blive fyrpasser. I løbet at historien fortælles om mørke familiehemmeligheder, blodskam og ulykkelig kærlighed.

Vil du høre mere Maren Uthaug og hendes bog "Hvor der er fugle", kan du komme til forfatterforedrag med hende d. 30. januar 2019 i Billund.  

Læsekredse udvælger finalisterne

I løbet af efteråret 2017 og foråret 2018 er de 6 bøger, der var udvalgt til at kæmpe om titlen DR Romanprisen, blevet læst og diskuteret i læsekredse på 47 biblioteker landet over. Også i Billund Kommune har vi haft en læsekreds, der ivrigt deltog i bedømmelserne. 

Da alle bøgerne var læst, stemte læsekredsene på deres 3 farvoritter. De 3 titler, der fik flest stemmer, gik videre til selve finalen, hvor en jury afgjorde hvilken bog, der skulle vinde prisen. Udover "Hvor der er fugle", var det Jesper Wung-Sungs "En anden gren" og Kamilla Hega Holst "Rud" der var en del af finalisterne. 

Dem vil jeg da også læse

Her på biblioteket har vi indkøbt mange eksemplarer af de 6 bøger, der var en del af DR Romanklubben, så hvis du vil se om du er enige med juryen, så er der rig mulighed for at låne alle 6 bøger.

God læselyst. 

Materialer