Et eventyrligt liv i troperne

10.04.18
Hør Arne Hendrichsens fantastiske beretning om to danskere på en gummiplantage på Sumatra Torsdag d. 19. april kl. 19.00 på MAGION biblioteket
En beretning om to danskere på en gummiplantage på Sumatra

Arne Hendrichsen giver deltagerne en unik mulighed for at komme med på en sjælden rejse i ord og billeder, med en historie som aldrig er blevet fortalt før. Flere års studier af dokumenter, breve, avisartikler og fotos ligger nemlig bag hans fortælling om bedsteforældrene, der i 1920’erne drog på en eventyrlig rejse til Sumatra.

Bedsteforældrene var unge og eventyrlystne, men da Arne Hendrichsens morfar begyndte at tvivle på egne evner, tog hans forlovede affære. Uden hans vidende – og i hans navn – søgte hun stillingen som assistent på gummiplantagen Telok Pandjie. De rejste fra Danmark uden rigtigt at vide, hvad de gik i møde. I løbet af et kvart århundrede var de i Danmark tre gange. Oftest med damper, men én gang var de tvunget til at rejse med Den Transsibiriske Jernbane.

Under japanernes besættelse af Hollandsk Ostindien boede familien ikke længere på Sumatra. De japanske soldater havde ry for at være brutale og hensynsløse, så mange af europæerne samledes på øen Java, der ansås at være uindtagelig. Det viste sig ikke at holde stik. Familien måtte afvente krigens afslutning, for at få mulighed for at vende hjem til Danmark.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Grindsted Lokalhistorisk arkiv. 

Billetter koster 50 kr og kan købes her 

Materialer