vikinger og nordisk mytologi

Vikinger og nordisk mytologi

30.12.20
Selvom emner som vikinger og nordisk mytologi bestemt ikke er nye, bliver der stadig skrevet masser af nye spændende bøger om emnerne.

Nordisk mytologi og vikinger lever i bedste velgående, i hvert fald i litteraturen. Der bliver stadig skrevet masser af nye bøger om emnerne, både faktuelt beskrevet i faglitteratur og levendegjort i historiske romaner.  

Faglitteratur

Jeanette Varbergs bog "Vikinger" fra 2019 er et rigtig godt eksempel på spændende faglitteratur.
Her beskriver hun vikingernes historie fra Romerrigets fald og frem til det første korstog. Du bliver klogere på selve vikingetiden, vikingetogterne og hvordan vikingerne satte spor i hele Europa i deres jagt efter rigdom og land. 

Jeanette Varberg blev indstillet til Læsernes Bogpris for denne bog. 

Herunder finder du eksempler på nyere faglitteratur om vikinger og nordisk mytologi. 

Skønlitteratur

Vikinger og nordisk mytologi bliver også flittigt brugt i skønlitteraturen.

Det er Bjørn Andreas Bull-Hansens "Jomsviking" er et godt eksempel på. Efter et angreb bliver Torsten taget til fange og gjort til træl, men han sværge hævn over dem, der angreb ham. 

Nedenfor er der andre eksempler på gode historiske roman, der foregår i vikingetiden. 

Tegneserier

Når det nu drejer sig om vikinger og nordisk mytologi, så må man ikke glemme Peter Madsen og Co.'s fremragende tegneserier om "Valhalla", som godt nok ikke er nye, men stadig helt fantastiske. 

Tidligere på året kom bogen "Valhalla i nye hænder", som er en hyldest til Vahalla serien. Her har mere end 90 forfattere og tegnere bidraget med skønne, sjove og anderledes fortolkninger af Valhalla tegneserierne.