bipolar masker

Usympatisk hovedperson

10.01.23
Bøger, hvor du bare ikke kan lide hovedpersonen

Er du også blevet lidt træt af julens sukkersøde fremstilling af hovedpersoner i både julefilm, julekaledere og julehistorie og trænger du til at læse noget HELT andet? 

Vi har samlet en stak bøger, som med garanti ikke er kvalmende søde, men til gengæld kan du nok heller ikke lide hovedpersonen. Det er nu en helt specielt oplevelse at være inde i hovedet på fortælleren og så konstatere, at du faktisk ikke bryder dig om denne person. 

Alvina - skyggesøster

Alvina er ikke en hovedperson, du har lyst til at møde og en mere usympatisk hovedperson skal du kigge længe efter. Alligevel ender du nok med at holde lidt med hende.
Alvina føler, at hun altid har stået i skyggen af sin tvillingesøster, så da søsteren beder Alvina om at udgive sig for at være hende et par dage, udnytter Alvina det til fulde!  

En fortælling om sangfugle og slanger

I denne prequel til Hunger games bøgerne følger vi Coriolanus Snow som helt ung, og her i starten er det svært at genkende den onde præsident. Under det 10. dødsspil skal Snow være mentor for pigen Lucy Gray, og da der er meget på spil for dem begge, er de er nødt til at arbejde sammen. Og i starten hepper du virkelig på Snow, men det bliver ikke ved...

Du forlader mig aldrig

Ann mister kæresten Peter ved en frygtelig ulykke. Som en del af sorgbearbejdelsen, skriver hun bogen "Sorgen ved hvor du bor", som bliver en kæmpe succes.
Som læser får du indblik i dødsfaldet fra både Anns bog, men også fra hendes minder, og du opdager hurtigt, at der altså er noget, der ikke hænger sammen. Men gør Anns nye kæreste også det? 

Materialer