kongens fald

Sort/hvid illustrationer

09.01.20
Vi hylder de mange flotte illustrationer.

Illustrationer er ofte meget farvestålende, i hvert fald i børnebørn, men det "enkle" i sort/hvide illustrationer kan være midst lige så stemningsfulde. Bøgerne nedest på siden, er alle fyldte med flotte og spændende illustrationer holdt i sorte og hvide nuancer. 

Mange tænker illustrationer, som noget der hører hjemme i børnelitteratur, men sådan behøver det slet ikke at være. Selvf'ølgelig er der en overvægt af børnebøger med illustrationer, men du kan sagtens være heldig at finde voksenbøger med illustrationer i.  

Illustrationer i bøger kan være med at gøre historierne mere levende og er gode til at udtrykke stemninger.
Et rigtig godt eksempel er "Kongens Fald" af Johannes V. Jensen, hvor Sikker Hansens stemningsfulde illustrationer gør værket komplet. 

Et nyere eksempel er Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødkers nyfortolkninger af Grimms eventyr, som på smukkeste og uhyggeligste vis er illustreret af Johm Kenn Mortensen. 

Grimm

I fantasy genren er det mere normalt med illustrationer, tænk bare på de oversigtkort, der er i mange af bøgerne. Nedenfor er der dog et eksempel på et søslag med drager, som naturligvis stammer fra George R. R. Martins "Ild & Blod". 

illustration i Blod og Ild

Materialer