Rikkes bogreol

Sherlock Holmes og Clare Mackintosh

03.04.20
I bibliotekar Rikkes bogreol er der masser af krimier.

Rikke er rigtig glad for krimigenren. Især er hun fan af Sherlock Holmes af Arthur Conan Doyle.

Jeg læste Sherlock Holmes første gang, da jeg som teenager var på kør-selv- ferie til Nordkap med min familie. Det er en virkelig lang tur, og jeg fik læst alle 4 romaner og en stor del af novellerne.
/Rikke

Der er i alt udkommet 4 romaner og 56 noveller om Sherlock Holmes. De første historier blev udgivet som føljetoner i tidsskrifter. Mine favoritter er: ’”Et studie i rødt”, ”De rødhåredes Forening”, ”Det afsluttende problem” (det er den, hvor han dør) og ”Det tomme hus” (det er den, hvor han genopstår). 

Udvalgte Sherlock Holmes på eReolen:

 

Clare Mackintosh

En anden forfatter i min bogreol, som jeg er særlig glad for, er engelske Clare Mackintosh. Mackintosh er tidligere politibetjent bl.a. i kriminalpolitiet og som indsatsleder, og det skinner tydeligt igennem i hendes bøger. Hun er en af de eneste forfattere, jeg altid bare skal opleve på krimimessen i Horsens. 

På nuværende tidspunkt findes der 3 af Clare Mackintoshs bøger på eReolen:

Jeg lader dig gå

Thriller, hvor vi primært følger den unge kvinde Jenna Gray og hendes kamp for at bearbejde fortiden samt hendes flugt fra nutiden.

Sideløbende følger vi kriminalkommissær Ray Stevens, som forsøger at finde bilisten, der kørte den 5-årige dreng Jacob ihjel.
 

Jeg ser dig 
Zoe Walker falder over et billede af sig selv i en personlig annonce. Hver dag ser hun en lignende annonce i avisen, hver dag med et billede af en ny kvinde.
Da en af kvinderne bliver fundet død, kan Zoe ikke længere lade sagen ligge.

Kan hun selv være i livsfare?
 

 

Lad mig dø
Politiet sagde, det var selvmord. Anna siger, det var mord. De tager begge fejl. For et år siden valgte Caroline Johnson brutalt at tage sit eget liv: et chokerende selvmord, der var planlagt til at matche hendes mands blot få måneder tidligere.
Deres datter Anna har kæmpet med at acceptere deres død lige siden.