Inges bogreol med dansk natur og historie

Reol med bøger om Danmarks natur og historie

01.04.20
Bibliotekar Inges bogreol er fyldt med bøger om Danmarks historie og natur.

Her er bare én af Inges godt proppede bogreoler. Det en skønsom blanding af engelske fantasybøger, krimier og klassikere suppleret med et par salmebøger og bibler plus de tungere værker i bunden.

Den lange blå række forneden er Den store danske encyklopædi. Den udkom i anden halvdel af 90’erne, men hun bruger den stadig jævnligt til opslag om geografi, historie m.m.

Der findes andet end Google, i hvert fald for en bibliotekar-nørd som mig.
/Inge

Illustreret Danmarks-historie for folket

Helt nederst til højre står én af Inges absolutte yndlingstegneserier: Illustreret Danmarks-historie for folket af Claus Deleuran. Han er nok mest kendt for ”Rejsen til Saturn”, der blev lavet til en rigtig god animationsfilm.

Danmarkshistorie er en underdrivelse, da han starter med jordens skabelse og hen ad vejen når igennem utallige myter og sagn fra alle mulige kulturkredse.
Landet Danmark dukker først op henne omkring bind 3, og historien slutter desværre med vikingetiden, da forfatteren døde meget pludseligt.

Danmarks historien af Claus Deleuran

Inges samling af bøger om natur og landskaber

På Inge reol findes der også en stor samling af bøger om Danmarks natur og landskaber. Der er vejrdagbøger og masser af inspiration til køreture.

Den nyeste er ”Danmarksbilleder”, som jeg glæder mig til at læse i mindre bidder. Den fortæller om et kendt dansk maleri og kobler det til en tekst med tilknytning til samme egn som  maleriet.
/Inge

Inges bogreol med dansk natur og historie

Materialer