Mette H's bogreol

Masser af fantasy i privaten

27.03.20
Bibliotekar Mette H's bogreol er fyldt til randen med gode fantasybøger. Kom med på opdagelse.

Nu er det ikke nogen hemmelighed, at vores bibliotekar Mette H er en kæmpe fan af fantasygenren, så det er naturligvis det, der er mest af på hendes egen bogreol.

"Nogle af de bøger jeg er mest glad for, og som jeg har læst flest gange er serierne af David Eddings, virkelig god fantasy for alle aldre!" 
/Mette H

Bøger af David Eddings

David Eddings har skrevet to hovedserier, nemlig bøgerne om Ridder Jernhøg og bøgerne om Belgarion. Begge serier er oversat til dansk. 

Ridder Jernhøg

Bøgerne om ridder Jernhøg består af to serier, men bør læses som én, da det er de samme personer, der går igen i den nyere serie. Første serie hedder "Eleniaden" og næste serie hedder simpelthen bare "Ridder Jernhøg".
Bøgerne er fyldt med magi, ustyrlige guder, kærlighed og en god portion humor. Især det store persongalleri gør bøgerne vær at læse, og du kommer virkelig til at holde af dem alle sammen. 

Eleniaden:

Ridder Jernhøg:

Bøgerne om Belgarion

Hvor hovedpersonerne i bøgerne om Ridder Jernhøg er voksne mænd, så er bøgerne om Belgarion mere traditionelle. Drengen Garion lever et helt almindeligt liv på en bondegård sammen med sin tante. Men da den sorte rytter dukker op, sætter det gang i tingene, og Garion er nødt til at flygte sammen med sin tante og den mystiske gamle historiefortæller. Hvilke magiske kræfter rummer Garion, hvorfor har han det underlige mærke på hånden og har den gamle historiefortæller helt rent mel i posen? 

Igen bliver man imponeret af det kæmpe persongalleri, David Eddings formår at bygge op. Du kommer med garanti til både at grine højt, græde og blive fuldstændig opslugt af den spændende historie. 

Bøgerne om Belgarion er også delt i to serie, men bør bestemt læses sammenhængende. Mange af de løse tråde fra første serie, bliver bundet sammen i den anden serie. 

Nedenfor finder du bøgerne om Belgarion. Hver serie består af ti bøger.

Belgaion sagaen:

Malloreon sagaen: