En rørende bog om en lille stribet kat

En rørende bog om en lille stribet kat

Er man kattemenneske, så må man ikke snyde sig selv for denne lille bog om en mands møde med en kat.

Nils Uddenberg er professor i psykiatri og bor sammen med sin kone, de balancerer et dejligt liv med arbejde, rejser og besøg hos deres voksne børn. De er bestemt ikke kattemennesker, men en dag dukker der pludseligt et lille væsen op udenfor vinduet. Og da de opdager, at den overnatter i deres garage i den bidende kulde, ser de sig snart overvundet af den lille stribede kat.

”Mand og kat” er en ægte lille kærlighedshistorie, der viser, hvor meget en kat kan betyde for en person og en familie. Nils Uddenberg skriver både om katten i historisk kontekst, og han filosoferer over forholdet mellem katte og mennesker. Men mest skriver han om den lille stribede Mis, der flytter ind. Er man katteejer vil man flere gange trække på smilebåndet og måske blive lidt rørt over de mange historier, som Uddenberg kan fortælle om katten.

”Mand og kat” er en lille kort bog på 150 sider, og den er hurtigt læst. Den er opdelt i en række små korte kapitler, og bogen er stemningsfyldt illustreret af Ane Gustavsson.

Materialer