Foto: Ullstein Bild / Ritzau Scanpix bragt i samarbejde med forfatterweb.dk
Foto: Ullstein Bild / Ritzau Scanpix bragt i samarbejde med forfatterweb.dk

De store forfattere - Karin Michaëlis

Følger du også med i anden sæson af DR programmet ”Mick Øgendahl og de store forfattere”? Og er du blevet nysgerrig på Karin Michaëlis? Så har vi fundet et udvalg af hendes bøger frem til inspiration.

Karin Michaëlis (1872-1950) er måske ikke en af de mest kendte forfattere fra den danske litteraturhistorie. Men hun var en meget produktiv forfatter, der i en periode på 50 år udgav cirka 70 bøger, heriblandt både biografier, fagbøger, børnebøger og romaner. Udover sin store produktivitet som forfatter spillede hun også en stor rolle i den europæiske debat og politik. Hun rejste meget og lavede velgørende arbejde i såvel Danmark som Tyskland og USA. Hun holdt desuden foredrag om kvinder, børn og moderne børneopdragelse. De samme temaer går igen i hendes forfatterskab, hvor specielt kvindeundertrykkelse, forliste ægteskaber, kvindens frigørelse samt begær spiller en stor rolle.
 

Du kan læse meget mere om Karin Michaëlis' liv og forfatterskab på Forfatterweb, hvor du desuden kan finde en komplet bibliografi over alle Michaëlis' udgivelser. Find artiklen om Karin Michaëlis her.

Materialer