Besøg London med litteraturen

Besøg London - med litteraturen

29.06.20
Hvis du ikke har lyst til at rejse til London, kan du besøge byen med litteraturen.

I år er der mange rejsedestinationer, som vi enten ikke kan komme til eller måske bare ikke har lyst til at besøge på grund af hele Corona-situationen og de mange restriktioner. Men heldigvis kan de forskellige lande og storbyer opleves ved at læse en god bog - det er næsten som at være der selv. 

Vi har fundet en masse god litteratur frem, og i denne uge går turen til London.  

Kapital skrevet af John Lachhester

Bogen er en kollektiv roman, der handler om folkene på Pepys Road i London, som er en god blanding af forskellige typer hvad angår etnicitet, alder, socialstatus osv. Da finanskrisen rammer London i 2008, får det store konsekvenser for flere af beboerne på gaden. 

Mrs Dalloway af Virginia Woolf

Oplev Londons gader på en varm junidag sammen med Mrs. Dalloway. Romanen handler i bund og grund om Clarissa Dalloways tanker og refleksioner over det middagsselskab, hun skal holde senere på dagen. Men i virkeligheden kommer vi dybt ind under huden på Clarissa, både som hun opfatter sig selv, men også hvordan andre ser hende. En genialt beskrivelse af en moden kvindes sind.

Brick Lane af Monica Ali

Med denne roman kommer du både til indvandrerkvarteret "Brick Lane" i London og til Bangladesh. Nazneen indgår et arrangeret ægteskab med en 20 år ældre mand, og de flytter begge til Brick Lane i London. Imens gør Nazneens søster hjemme i Bangladesh oprør for at kunne blive gift med den, hun elsker. Romanen er skrevet som en brevudveksling mellem de to søstre og er både sød, fyldt med humor og ironi, men handler også om familier, kvindeoprør og kulturer.

Materialer