regnbueflag

Inspiration: Young adult-bøger om LGBT+

04.05.21
En række bøger der beskriver følelser, kærlighed, og det at finde sine egne ben - uanset seksualitet og kønsmæssigt tilhørsforhold.

LGBT er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser (gay), bi- og transpersoner. Når man skriver + efter bogstaverne er det for at inkludere flere grupper

Ungdomslitteraturen er fuld af diversitet og mangfoldighed, og de seneste år er der udkommet mange gode bøger, der har fokus på livet som LGBT+ -person. Her er gode læseoplevelser for dig, der gerne vil læse om kærlighed, identitet, følelser og det der ellers hører ungdomslivet til. 

Der er sket et skred i mængden af Young adult-litteratur med homoseksualitet, biseksualitet og transkønnethed som tema.

Især forfatterne Becky Albertalli og Adam Silvera får kæmpe ros for, at fortælle historier hvor de unges seksualitet er omdrejningspunktet, men med rammen sat i den almindelige hverdag. Dette giver nogle relaterbare bøger og velbeskrevne hovedpersoner. Bøgerne er fortalt med empati, humor og indlevelse, og giver en aktuel vinkel på hvad det vil sige, at være ung og skulle finde sin kønsidentitet - oveni alt andet som teenageårene også smider i hovedet på en.

LGBT+ Tegneserier 

Også på tegneseriefronten er der udkommet meget godt. 

Materialer